Cmunda po kaplicku
Cmunda po kaplicku, alias bramborák plněný uzeným masem, je oblíbené staroslovenské jídlo. Tradičně se peklo na plotně, nasucho nebo na sádle, a patřilo mezi jídla chudých. Nyní už si ho může dopřát každý a s přípravou není až tak moc práce.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 957 kJ / 1 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,40 g |
Tuky | 31,20 g |
Vláknina | 17,24 g |
Cholesterol | 720 mg |
Sodík | 2,86 g |
Sůl | 6,54 g |
Sacharidy | 174,88 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cmunda po kaplicku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xN2
Moje poznámka
Cmunda po kaplicku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xN2
Nejnovější recepty
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno před 5 hodinami
Pečené kuře na paprice
Přidáno před 7 hodinami
Zeleninový salát s pekingským zelím
Přidáno před 16 hodinami
Kančí guláš se zelím
Přidáno před 16 hodinami
Zelí s vepřovým masem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Miroslav73 před 23 minutami
Polévka z vývaru
Kajkajak před 1 hodinou
Květáková polévka
ilonkakulisek před 1 hodinou
Banánové lívance
MichaelaZamostna před 2 hodinami
Panzanella s pečenými rajčaty
preclik.jana před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Petulice před 2 hodinami
Vydatná hrachovka
Fitulka před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 4 hodinami
Italské plněné placky
Lucie1001 před 5 hodinami
Helenské rohlíky
Tynaja před 7 hodinami
Tématické fráze:
bramborak po kaplicku,
jak se dělá cmunda,
kynutá cmunda v troubě,
cmunda se zelím,
kynutá cmunda,
bramboraky po kaplicku,
bramborová cmunda,
staročeská cmunda,
kaplicky bramborak,
smunda,
kachní roláda,
babicovy dobroty kachní roláda,
cmunda v troubě,
cmunda s uzeným,
cmunda na plech,
bramborak cmunda,
cmunda do pekáče,
bramborák po kaplicku recept,
bramborak recept,
cmunda na pekáč
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
česnek,
mléko,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
maso uzené,
olej
Komentáře (37)
Dík za krásnou vzpomínku, kdeže ty časy jsou, už je to tak 30let