Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová pánev

Restovaná zelenina na olivovém oleji z jedné pánve je směsicí chutí, barev a vůní. Cibulka s česnekem dodají šmrnc a ostatní zelenina propůjčí pokrmu jemnou chuť a křupavost. Příprava je snadná a rychlá.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie323 kJ /
77 kcal
Bílkoviny2,66 g
Tuky0,28 g
Vláknina8,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy14,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky, kolečka nebo nudličky. Krok 2: Na rozehřátém olivovém oleji necháme zpěnit cibuli a rozvonět česnek. Poté přidáme nakrájenou zeleninu a restujeme. Krok 3: Ochutíme solí, pepřem a kořením. Restujeme do měkka asi 10-15 minut. Zelenina by měla být spíše na skus, než-li úplně rozvařená. Krok 4: Podáváme s těstovinami nebo s chlebem.

TIP: Pečená sezónní zelenina z trouby

Zveřejněno 16. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

Jako koření na zeleninu se hodí chilli, tymián, rozmarýn, anýz.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová pánev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová pánev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Do zeleniny přidávám ještě tavený nízkotučný sýr. A mám výborné a přitom dietní jídlo. Zeleninu různě obměňuji. Mám ráda = cuketu, papriku, cibuli, česnek a nízkotučný sýr. Jím to bez přílohy. Posílám bodíka.

Tématické fráze:
dietní jídla recepty, ratatoule, lehka zeleninova jidla, burgun, cukýna-recepty, lečo recept, recepty jídel, čínská kuchyně zelenina recepty, dietni jidla recept, ačopča, zeleninova dieta, artičok, cukýna recepty, ratatouile, ratatoule recept, dietní jídla, recepty dietnich jidel, ratatouile recept, recepty na dietní jídla, recepty na panev

Suroviny:
cibule, česnek, brokolice, paprika čerstvá červená, lusky fazolové, zelí čínské, pórek, cuketa, koření na zeleninu, pepř mletý, sůl, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu