Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 287 kJ / 69 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,96 g |
Tuky | 0,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlavu necháme půl hodiny ve studené vodě odmočit, ostrým nožem očistíme, uzená žebírka opláchneme v teplé vodě.
Krok 2: Hlavu osolíme, okořeníme, vložíme spolu s uzenými žebírky do pekáče se sádlem s nakrájenou cibulí na céčka a česnekem na plátky.
Krok 3: Podlijeme vodou a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme cca 1,5 hodiny kostí nahoru, pak otočíme a další hodinu dopékáme za občasného podlévání a polévání.
Krok 4: Servírujeme rypáček, líčko a uzené žebírko.
Podáváme s hořčicí a křenem.
Podáváme s hořčicí a křenem.
Zveřejněno 23. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gurmánský talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8XW
Moje poznámka
Gurmánský talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8XW
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 30 minutami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květákové karbanátky
Valis před 16 minutami
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
janatka před 42 minutami
Rybízový koláč s drobenkou
kunananuk před 49 minutami
Květáková kari rýže s kokosovým mlékem
janatka před 51 minutami
Paštika z kuřecích jater
Janet.P před 1 hodinou
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Petulice před 3 hodinami
Vepřové kostky na česneku a rajčatovém pyré v pomalém hrnci
Petulice před 3 hodinami
Krupicovo - tvarohové poháry s ovocem
chadimovaivana před 4 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
crazy.woman.cz před 6 hodinami
Tématické fráze:
gurmánské recepty,
vepřová líčka,
vařená uzená žebra,
vařená vepřová hlava,
vepřová hlava,
vařená žebra,
uzená vepřová hlava,
vepřová hlava recepty,
vepřová hlava vařená,
vepřové líčka,
uzená hlava,
gurmánský recept,
uzená žebra vařená,
vaření vepřové hlavy,
vepřove líčko,
veprova licka recepty,
veprova hlava recept,
uzená hlava recept,
vařena hlava,
vepřová žebra vařená
Suroviny:
hlava vepřová,
žebra uzená,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
kmín celý,
křen,
sádlo,
hořčice,
chléb
Komentáře (8)