Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 362 kJ / 1 999 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 150,22 g |
| Tuky | 47,82 g |
| Vláknina | 35,36 g |
| Cholesterol | 691 mg |
| Sodík | 2,42 g |
| Sůl | 5,84 g |
| Sacharidy | 226,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čtyři housky nakrájíme na kostičky, zbylé natrháme do misky a zalijeme mlékem. Po pěti minutách přebytečné mléko vymačkáme.
Krok 2: Maso nakrájíme na kousky a společně s namočenými houskami umeleme na masovém mlýnku (lze i v sekáčku, ale raději ne moc najemno, aby ze směsi nebyla kaše).
Krok 3: Přidáme smetanu, pepř, worchester, muškátový oříšek a sůl.
Krok 4: Vytvarujeme koule, které lehce zploštíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a kostičkách housky a uložíme na 30 minut do ledničky zchladnout.
Krok 5: V pánvi rozpálíme olej a karbanátky opečeme dozlatova. Přemístíme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 25 minut.
Krok 6: V kastrolu rozehřejeme 1-2 lžíce oleje ze smažení a dozlatova opečeme nakrájenou cibuli.
Krok 7: Přidáme nasekaný česnek a bobkový list a necháme rozvonět.
Krok 8: Přisypeme nakrájená rajčata, rajský protlak, bylinky, sůl, pepř a špetku cukru. Za občasného míchání dusíme 10 minut na mírné teplotě.
Krok 9: Zhoustlou směs propasírujeme. Kastrol vytřeme, rozehřejeme v něm lžíci másla a podusíme žampiony, nakrájené na plátky.
Krok 10: Vrátíme propasírovaná rajčata, přisypeme nasekanou petrželku, dochutíme a prohřejeme.
Krok 11: Karbanátky podáváme s několika lžícemi omáčky.
Zveřejněno 28. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře podle Požarského
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EPQW
Moje poznámka
Kuře podle Požarského
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EPQW
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 20 minutami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 1 hodinou
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka s krupicí
Přidáno před 1 hodinou
Sardinková pomazánka podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 8 minutami
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 9 minutami
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 15 minutami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 20 minutami
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 3 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 4 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 6 hodinami
Tématické fráze:
kuře recepty,
kotlet požárského,
kuře podle,
požarski kotlet,
nej recepty na kuře,
kuřecí řízek požarského,
brusel dort recept,
kotlety požarskie recepty,
požarskeho kotlet,
kotlet požarského z mletého masa,
kuřecí plátky pojarski,
kotlet pozarskeho recept,
požárské karbanátky,
požarského řízek recept,
carske karbanatky,
carske karbanatky,
nej recepty kuře pečeně,
carské kuře,
pečené kuře na tymiánu kuchařka jiřiny bohdalové,
kotlety brusel
Suroviny:
prsa kuřecí,
rohlík,
mléko,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
vejce,
ořech muškátový,
omáčka worcesterová,
pepř,
sůl,
olej,
rajče,
žampióny,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
bobkový list,
tymián,
nať petrželová,
máslo,
cukr,
sůl
Komentáře (23)
A pokud vím, paní Mesza.... sem má zakázaný přístup
(ten nick stačí prekopírovať, nemusíš opisovať)
Mezsa...atd. promiň, nechce se mi ten nick celý opisovat