Suroviny
Porce: pre viac osôb
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 086 kJ / 1 694 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 245,56 g |
| Tuky | 14,68 g |
| Vláknina | 44,80 g |
| Cholesterol | 470 mg |
| Sodík | 543 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 66,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuchynsky upravený roštenec potrieme olejom, dijonskou horčicou a obalíme v na hrubo rozdrvenom čiernom korení a jalovci. Položíme do pekáča, obložíme bobkovým listom, cibuľou pokrájanou na kliny, strúčikmi celého cesnaku a v tejto zmesi marinujeme týždeň pred prípravou v chladničke.
Krok 2: Potom mäso sprudka opečieme v panvici na oleji z každej strany. Opečené mäso vrátime späť do marinády v pekáči, podlejeme vínom, trochou vody a prikryté alobalom pečieme v trúbe vyhriatej na 90°C/4 hodiny.
Krok 3: Počas pečenia kontrolujeme, prelievame výpekom a podľa potreby podlievame horúcou vodou, 15 minút pred koncom uvedenej doby odstránime alobal, zvýšime teplotu na 220°C a dopečieme.
Krok 4: Vypečenú šťavu dáme do panvice aj s koňakom a orestujeme na nej hríby do mäkka s tymiánom a hráškom.
Krok 5: Mäso necháme odpočinúť a nakrájame na plátky o hrúbke 1,5 - 2 cm.
Krok 6: Servírujeme na veľkom podnose s hríbovo-hráškovou zmesou a ako prílohu podávame Yorkshirský puding.
Zveřejněno 6. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sváteční židovské pečené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N0j6
Moje poznámka
Sváteční židovské pečené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N0j6
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 6 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Belgické lanýže
Přidáno 15. 12. 2025 18:05:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 26 minutami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 48 minutami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 57 minutami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 1 hodinou
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 1 hodinou
Krkovička po staročesku
katadanisova11 před 1 hodinou
Perníčky,které jsou hned měkké
Noumik před 2 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Majka80 před 2 hodinami
Perníčky hned měkké pro děti vylepšené
Virtuous0112 před 3 hodinami
Dršťková polévka z hub
magdalenka před 4 hodinami
Tématické fráze:
pecene hovezi,
židovské recepty,
hovězí pečeně,
zidovske maso,
hovězí pečeně recept,
pečené hovězí recept,
pečené hovezí maso recepty,
pecene hovadzie maso,
židovské řízky,
zidovske chvaly,
maso sváteční recept,
pečené hovězí recepty,
sváteční menu z hovězího masa,
zidovske hodiny,
svatecnipeceni,
hovězí židovský řízek,
recept na židovské maso,
židovské hovězí maso,
hodiny židovské,
recept pečené hovězí
Suroviny:
maso hovězí,
hořčice dijonská,
bobkový list,
jalovec,
česnek,
sůl,
pepř celý,
olej olivový,
cibule,
víno bílé suché,
houby,
hrášek,
koňak,
tymián,
voda
Komentáře (21)