Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní mrkvová polévka s bylinkami

Nalaďte se na jaro touto svěží jarní polévkou. Polévka z mrkve lákavě voní čerstvými bylinkami a má jemnou chuť. Navíc ji na talíři dozdobíme sedmikráskami, takže vypadá pěkně i na pohled.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

--ReNi--

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 066 kJ /
733 kcal
Bílkoviny17,75 g
Tuky62,93 g
Vláknina6,38 g
Cholesterol 297 mg
Sodík 257 mg
Sůl0,59 g
Sacharidy21,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bylinky důkladně omyjeme. Cibuli oloupeme, pokrájíme najemno a na oleji opečeme, zaprášíme krupicí a po chvilce přilijeme dle potřeby vodu. Přidáme nastrouhanou mrkev a bylinky. Krok 2: Necháme krátce provařit, a postupně přidáváme smetanu smíchanou s mlékem, vejcem a vodou. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme Vegetu. Krok 3: Před podáváním ozdobíme sedmikráskami.

TIP: Jak použít jarní bylinky do polévek

Zveřejněno 8. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M7JO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M7JO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Já posledně sbírala jetel za salvy smíchu zbytku rodiny, ale je fakt, že kvítko talíř obohatí:-) --ReNi-- :yes::yes:

:yes:, super, taky moc rád používam květy v kuchyni

Nádherná polévečka:yes:

Hned uvarim jen do ni asi nahazu pres haluskovac nejake nocky, mozna z taveneho syra se do ni budou hodit, v nasich polivkach musi stat lzice :D

-ReNi-, polévečka se mi dost líbí a dávám ti 3.boda:yes:

Prý se doporučuje při častých bolestech hlavy sníst denně 10 sedmikrásek. Po takové porci polívčičky je skoro splněno ;-):yes:

Jarní kopretinová je nejlepší:-p
tyhle hustilky já můžu:yes::yes:

Tématické fráze:
jarní recepty sedmikrásky, mrkvová polévka, jarní mrkvová polévka, mrkvová polévka s krupicí, polévka s bylinkami, nakládané sedmikrásky jako kapary, nejlepší mrkvová polévka, nejlepší mrkvová polévka, polévka s jarními bylinkami, recepty o polivkach, nejlepší jarní polévka, polevky recepty, kopřivová mrkvová polévka, bujon s bylinkami, letní mrkvová polévka, mrkvová polévka s mlekem, mrkvova polévka recept, recept na polévku s jarními bylinkami, jarní polévka recept, polévka z jarní cibulky

Suroviny:
kopřivy, pažitka, petrželka, řeřicha, jitrocel, vejce, krupice, mrkev, mléko, smetana kysaná, cibule, olej, sůl, pepř mletý, vegeta, květy sedmikrásky

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu