Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 921 kJ / 1 654 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 233,04 g |
Tuky | 16,80 g |
Vláknina | 57,60 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 101,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kližku si očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli, brusinky a kořenovou zeleninu posekáme v mixéru.
Krok 2: V kastrolu rozpálíme kousek sádla a zprudka na něm opečeme kousky masa ze všech stran. Zasypeme tymiánem, bobkovým listem, kmínem, jalovcem a novým kořením a chvíli společně restujeme.
Krok 3: Opečené maso vyjmeme na talíř a udržujeme v teple.
Krok 4: Do výpeku nyní dáme všechnu nasekanou zeleninu (kromě kapusty) a opečeme.
Krok 5: Maso vrátíme do hrnce, osolíme a opepříme. Přidáme všechno ostatní koření a zalijeme troškou červeného vína. Chvíli vše dusíme a podléváme vínem, aby zelenina změkla a zesládla.
Krok 6: Nakonec guláš podlijeme asi 2 dcl vroucí vody (podle objemu hrnce – aby se maso netopilo, ale bylo ponořené), přiklopíme pokličkou a necháme na velmi mírném plameni probublávat asi hodinu a půl.
Krok 7: Po této době sporák vypneme, přimícháme nakrájenou růžičkovou kapustu a necháme dojít.
Krok 8: Guláš necháme ideálně rozležet do druhého dne. Velké koření za pomocí pinzety vyndáme a můžeme podávat. Přílohu nechám na vás. :o)
Zveřejněno 15. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kořeněné hovězí na brusinkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9XZz
Moje poznámka
Kořeněné hovězí na brusinkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9XZz
Nejnovější recepty
Arabský hummus
Přidáno před 1 hodinou
Pórkový krém
Přidáno před 7 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 7 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 12 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 13 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 26 minutami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 39 minutami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 59 minutami
Francouzské brambory
Lucek před 1 hodinou
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 1 hodinou
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 1 hodinou
Pórková polévka s česnekem a kroupami
Dagemar před 1 hodinou
Fofr broskvový koláč
JakubM před 2 hodinami
Otoč, oblíž, omliekuj -OREO
Pavlinakacerova před 2 hodinami
Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Kupczyk před 2 hodinami
Tématické fráze:
hovezi maso na brusinkach,
hovězí na tymiánu a brusinkách,
hovězí brusinky,
hovězí na cibuli a brusinkách,
hovezi kližka na brusinkách,
klizka na brusinkach,
hovězí kližka s brusinkami,
hovězí s brusink,
maso na brusinkách,
hovězí, brusinky recept,
hovězí na víně a brusinkách,
recept na hovězí na víně s brusinky,
hovězí maso na červeném víně a brusinkách,
brusinka zelenina,
hovězí na brusinkah,
aby kližka změkla,
recept hovězí na brusinkách a podlévane červeným vínem,
dušené hovězí s brusinka,
hovezina brusinkách,
hovězí maso na brusinkách a víně
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
víno červené,
mrkev,
celer,
kapusta růžičková,
brusinky sušené,
jalovec,
koření nové koření,
bobkový list,
kmín mletý,
paprika sušená sladká,
skořice mletá,
koření hřebíček,
badyán,
tymián,
sůl,
pepř,
sádlo
Komentáře (7)
Já bych ji smazala.
Jo a dám červenou cibuli, nějak líp nám jede