Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vydatná celerová polévka s kroupami

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Institut kompliment

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 55 min

55 min (55 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 827 kJ /
915 kcal
Bílkoviny27,68 g
Tuky31,76 g
Vláknina39,65 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 849 mg
Sůl1,91 g
Sacharidy109,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kroupy propláchneme a dáme vařit. Krok 2: Celer očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 3: V hrnci rozehřejeme olej a přidáme strouhaný celer. Krok 4: Za stálého míchání celer lehce opékáme, po chvilce přidáme další (např. mraženou) zeleninu, vše promícháme, můžeme nechat chvilku dusit a poté přelijeme vývarem nebo vodou. Krok 5: Přidáme bylinky, sůl, rozetřený česnek apod. Vaříme, až je zelenina téměř měkká. Krok 6: Slijeme případnou přebytečnou vodu z uvařených krup, přidáme je do polévky a vše ještě krátce povaříme. Krok 7: Na závěr v polévce rozmícháme jedno vejce, necháme minutku povařit a nakonec už jen dochutíme.

Vhodné k obědu (při redukčním režimu), případně i k večeři při režimu udržování hmotnosti.

Zveřejněno 7. 2. 2014

Poznámka autora Institut…

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 21letých zkušeností.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x5Wl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x5Wl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zajtra idem zrovna tuto polievku uvarit,ale s tou pohankou,u nas oblubena,a v praci mi nahradi obed,alebo veceru.;-)

ja ju uvarim,ale namiesto krup dam pohanku mam celiakiu,ale pametam casy ked som podobnu polievku robila z krupkami malymi:-))

Velmi podobnou polévku jsem právě uvařila, jen místo krup jsem dala zbylou rýži od včerejšího oběda. 1.bod:yes

Tématické fráze:
celerová polévka, dietni polévka z kroupami, dietni celerova polevka, dieta s kroupami, vydatná polévka recept, polévka z krup, zelerová polévka s kroupami, uvařit oběd s kroupami, co uvařit k obědu z krup, celerová mražená zelenina, bramborova polevka s malymi kroupami, oběd s kroupami, co se zbylými kroupami, celerova polévka na dietu, pečené maso s kroupami, polévka z krup a mražené zeleniny, mražená celerová nat, redukční dieta-celerová pomazanka, celerová polevka s koupami, koprová polévka s kroupy

Suroviny:
kroupy, celer, zelenina, olej rostlinný, vejce, libeček, nať celerová, petržel, sůl, vegeta, česnek, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu