Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 141 592 kJ / 33 841 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 899,44 g |
| Tuky | 237,25 g |
| Vláknina | 899,94 g |
| Cholesterol | 539 mg |
| Sodík | 40,26 g |
| Sůl | 100,02 g |
| Sacharidy | 6 584,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejte troubu na 180° C. Připravte si plech s papírem na pečení. Maso, na kousky pokrájené plátky Choriza, strouhanku, cibuli, mrkev, rajskou omáčku, petržel a vejce vsypte do jedné velké mísy. Dochutíme solí a pepřem.
Krok 2: Dobře umytýma rukama míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
Krok 3: Sekanou vytvarujeme na obdélník cca 10 cm x 18 cm (já dával do skleněné zapékací misky, tak mám velký čtverec).
Krok 4: Vložíme na plech a pečeme 25 až 30 minut, nebo dokud sekaná není hotová. Vyjměte z trouby a slijte přebytečný tuk.
Krok 5: Sekanou shora polijeme omáčkou barbecue a vrátíme do trouby na dalších asi 10 minut, než nám povrch s omáčkou nezesklovatí.
Krok 6: Pak vyjmeme z trouby a necháme bokem asi 5 minut odpočinout.
Krok 7: Mezitím si uvaříme brambory do měkka, v mikrovlnce připravíme zeleninu - mrkev a fazole v samostatných uzavřených plastových sáčcích s možností těsného uzavření. Po dobu 1 1/2 až 2 minut, nebo dokud není vše skoro měkké při 100% výkonu mikrovlnky zahříváme. Pokrájíme sekanou na plátky a podáváme se zeleninou a vařenými bramborami, nebo bramborovou kaší.
Krok 8: Moje omáčka barbecue: V menším hrnci na lžíci oleje opékejte na drobné kousky posekanou cibuli a česnek, vše zaprášené směsí koření Barbecue, asi 3 minuty do sklovita.
Krok 9: Přidejte obsah konzervy krájených rajčat, vsypte hnědý cukr, ocet Balzamiko, sójovou omáčku a Maggi a přidejte brusinkovou marmeládu.
Krok 10: Nechte pak mírně probublávat těsně okolo bodu varu asi 20 – 30 minut do zhoustnutí. Až přiměřeně vychladne, rozmixujte omáčku a nechte vychladnout úplně.
Krok 11: Zkontrolujte chuť a případně dosolte, ale asi nebude třeba.
Krok 12: Moje vařené brambory: Všechny suroviny vložíme do hrnce a zalijeme horkým vývarem – brambory musí být ponořeny. Vodu uvedeme do varu a vaříme dál normálně do změknutí brambor. Vodu po slití můžeme použít k vaření polévky.
Zveřejněno 1. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zdravá sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8lzr
Moje poznámka
Zdravá sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8lzr
Nejnovější recepty
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 14 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Išlské dortíčky
dra.carol před 43 minutami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 47 minutami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 7 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 10 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 10 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 11 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 12 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 12 hodinami
Perníčky Marie
salajkol před 15 hodinami
Tématické fráze:
sekaná pro děti,
sekana do trouby,
libová sekaná,
sekaná v mikrovlnce,
sekaná s kousky masa,
celerova sekana,
lc sekaná,
recept na zdravou sekanou,
zdravá domácí sekaná,
sekaná z mikrovlnky,
domácí zdravá sekaná,
zdrava sekana se zeleninou,
recepty na zdravou sekanou,
brusinky v sekane,
sekaná s barbecue,
sekana do plechovek,
domaci sekana zdrave,
sekaná v zapékací misce,
recepty zravá sekaná,
recept na zdravou domácí sekanou
Suroviny:
maso mleté,
chorizo,
strouhanka,
cibule,
mrkev,
protlak rajčatový,
petrželka,
vejce,
omáčka steak barbecue,
brambory,
cibulka jarní,
karotka,
fazolky zelené,
cibule,
česnek,
koření barbecue,
rajče,
cukr hnědý,
ocet balsamiko,
omáčka sojová,
maggi,
marmeláda brusinková,
brambory,
nať celerová,
nať petrželová,
cibule,
kmín drcený,
sůl,
bujón zeleninový
Komentáře (3)