Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně po valašsku

Jemná smetanová omáčka, ve které se snoubí chuť žampionů a vepřové pečeně. S knedlíkem se skvěle hodí na nedělní oběd. Je velmi snadná na přípravu. Zvlášť, pokud použijeme tlakový hrnec. Během hodinky bude pečeně hotová k podávání.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min doba přípravy při použití tlakového hrnce

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava, doba přípravy při použití tlakového hrnce)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plátky kotlety osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Krok 2: V tlakovém hrnci rozpustíme máslo, a na něm orestujeme kotletu. Přidáme nakrájené žampiony. Krok 3: Zalijeme asi 400 ml vody, hrnec uzavřeme a vaříme cca 20 minut. V obyčejném hrnci bude vaření trvat déle. Krok 4: Když je maso měkké, vyjmeme ho a odložíme stranou. Uchováváme v teple. Krok 5: Omáčku zahustíme mlékem s rozmíchanou hladkou moukou a dobře provaříme. Krok 6: V zakysané smetaně rozmícháme 1-2 lžíce horké omáčky, zabráníme tak sražení. Pak ji vlijeme do hrnce a pořádně promícháme. Krok 7: Nakonec přidáme kopr a hrnec odstavíme. Můžeme dochutit octem a cukrem. Krok 8: Podáváme s knedlíkem.

TIP: Jak na domácí houskový knedlík

Zveřejněno 12. 4. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová pečeně po valašsku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1lzR

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová pečeně po valašsku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1lzR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes uvařeno , výborné:-K

Koubkova: mám radost!!! :-8

Zdravím :-K, dnes vyzkoušeno s velkým úspěchem :yes:.

kamila29: To mne moc těší ;-)

mňam, to bych si dala :yes:

...tak jsem to dnes spáchal. Změnil jsem si trochu technologii: maso jsem dal osolené a opepřené jen tak bez ničeho do pekáče s poklicí, "napomalo" do trouby (na 150°C - 3 hod.). Protože masa bylo 1,4kg tak jsem navýšil žampióny na 1/4kg, orestnul zvlášť na másle a část rozmixnul. Maso bylo pěkně šťavnaté. Pak už jsem postupoval dle receptu. Nakonec ten sušený kopr, máčený celé dopoledne:-p
Bylo to výborné, zítra to bude vynikající, protože se "prolnou chutě", jak říkají mistři kuchaři :-D a pozítří to už bude božské menu<3:-D (dovolil jsem si přidat fotky)

Jana Dorazinová-Remková: ...není zač, určitě bude za nedlouho repete:-8

Tom Beyk: Jéé, díky za super fotky!!! :-):yes:

Vypada to fantasticky, brzo to zkusim, ale asi z hovezim, veprove mam radeji opravdu pecene a pekne prorostle, cert vem cholesterol.

Dneska uvařené a všem moc chutnalo<3:yes:

Vikina: To mám velkou radost!!! :-K

...no to je pěkná porcička. Chtěl bych vyzkoušet ale musím vyřešit ten kopr. Mám doma jen trochu sušeného.
Ale těším se na to:yes::yes::yes:
Na to se přesně hodí v Polsku prodávaný "schab" (kotleta v celku bez kosti)

Tom Beyk: Klidně dej trochu sušeného, nic se neděje a taky čerstvý nevadí, pokud ho seženeš. Jde ho tam jen trošku ;-)

v čem spočívá to "po valašsku"?:-)

Jana Dorazinová-Remková: já už jsem to trošku omrkla po netu a opravdu to asi bude kombinace smetany, hub a kopru, dělám běžně kulajdu, ale zkusit tu kombinaci na maso mě nenapadlo, vyzkouším:-)

Lenunka: A já ji kdysi vařívala docela často. Jenže kdo si má všechna ta jídla pamatovat, že? Ano, na tu zakysanku jsem zapomněla ;-)

O víkendu vyzkouším, vypadá moc dobře :yes:<3

Tématické fráze:
vepřová pečeně nejlepší recepty, veprova pecene vcelku, vepřová pečeně recepty, vepřová pečeně, veprová pečeně recept, recepty z vepřové pečeně, vepřová pečeně vcelku recept, vepřová pečeně plátky nejlepší recepty, veprove po valassku, vepřová pečeně na smetaně, vepřová pečeně top recepty, vepřové plátky po valašsku, vepřová pečeně vcelku recepty, vepřové maso po valašsku, recept z vepřové pečeně, vepřová pečeně v celku, vepřová pečeně v tlakovém hrnci, vepřová pečeně plátky recept, recept vepřová pečeně, nejlepsi vepřova pečeně

Suroviny:
kotleta vepřová, máslo, žampióny, smetana zakysaná, mléko, mouka hladká, kopr čerstvý, ocet, cukr krystal, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu