Libečkové "maggi" - polévkové ochucovadlo II.
Různá ochucovadla jsou nedílnou součástí každé kuchyně. Libeček je jednou z oblíbených a často používaných bylin. V kombinaci s dalšími zelenými listy připravíte chutné a zdravé ochucovadlo nejen do polévky.
Postup přípravy
Krok 1: Libeček, kopřivy i celer dobře omyjeme a najemno posekáme nožem nebo nasekáme v mixéru. Neměla by ovšem vzniknout úplná kaše. Libečku by měl být větší podíl listů než stonků, celkem přibližně 1 litr.
Krok 2: Směs posypeme solí a důkladně promačkáme vařečkou nebo paličkou z hmoždíře.
Krok 3: Pak napěchujeme do čistých suchých sklenic. Čím víc budeme pěchovat a mačkat, tím bude více šťávy. Pro delší uchování můžeme směs zalít trochou oleje.
Krok 4: Uchováváme v lednici, kde by mělo dochucovadlo vydržet týdny. Používáme na dochucení polévek. ale s mírou, směs dost koncentrovaná a slaná.
Zveřejněno 18. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Libečkové "maggi" - polévkové ochucovadlo II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V9P1
Moje poznámka
Libečkové "maggi" - polévkové ochucovadlo II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V9P1
Nejnovější recepty
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 11 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 15 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 21 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá tvarůžková pomazánka
Slavista62 před 12 minutami
Tagliatelle s koprovým pestem
ZboSy před 17 minutami
Tatarák z olomouckých tvarůžků
Slavista62 před 25 minutami
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 2 hodinami
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 12 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 12 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 12 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 12 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 13 hodinami
Tématické fráze:
maggi libecek,
domácí magi,
domácí maggi,
libeček magi recept,
konzervace libečku,
pasta z libečku,
libeček recepty,
využití libecku,
recept na domácí maggi,
polévkové koření z libečku,
libeček domácí magi,
libeček konzervace,
domácí maggi recept,
magi,
libeček recept maggi,
catni z libecku,
libeček maggi,
libeček magi,
recept na magi,
libeckova pasta
Suroviny:
libeček,
kopřivy,
list celerový,
sůl,
olej slunečnicový
Komentáře (25)