Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Kulaťoučké knedlíky s uzeným masem a opečenou cibulkou jsou českou klasikou. Stačí se jen rozhodnout, jestli si k nim dáme zelí nebo špenát. Není na nich nic složitého. Jen je potřeba pracovat svižně, protože bramborové těsto rychle řídne.

Hodnocení receptu je 4,8 (175×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vlajda Vlajda

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby chladnutí brambor a masa

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby chladnutí brambor a masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 717 kJ /
2 083 kcal
Bílkoviny119,75 g
Tuky48,66 g
Vláknina35,95 g
Cholesterol 713 mg
Sodík 6,81 g
Sůl16,42 g
Sacharidy276,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Krok 2: Uzené maso uvaříme a po vychladnutí nakrájíme na malé kostičky. Krok 3: Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle najemno. Přidáme vejce, krupici, hrubou mouku, sůl a vypracujeme těsto. Krok 4: Z těsta utvoříme váleček, ze kterého nakrájíme hrubší plátky. Každý plátek prsty rozmáčkneme, doprostřed vložíme kopeček uzeného masa, zabalíme a vytvarujeme kuličky. Krok 5: Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a pozvolna vaříme zhruba 15 minut, podle velikosti. Po uvaření je vyjmeme. Krok 6: Zelí překrájíme, osolíme, okmínujeme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Krok 7: Z oleje nebo sádla a mouky připravíme jíšku. Krok 8: Zelí jíškou zahustíme, dochutíme cukrem a solí a ještě necháme 10 minut pozvolna vařit. Krok 9: Nakonec na oleji nebo sádle dozlatova usmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Krok 10: Knedlíky podáváme se zelím a osmaženou cibulkou.

TIP: Co vše udělat z bramborového těsta

Zveřejněno 7. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kzJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kzJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (111)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Skvělý recept na naši oblíbenou klasiku, doma knedlíky milujeme všichni.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dnes jsem zkusila uvařit a knedlíky TOP 👌🏻

Dotaz, jak dlouho před plněním knedlíků povařit uzené maso? 40 minut? Díky P.

úžasně a jednoduché

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Moc dobře jelikož je valentýn a ve Švýcarsku ho tu každý slaví tak jsem synovi a partnerovi dala do rukoformy vytvarovat srdíčka 🤣

Ty už jsem neměla dlouho! Úplně se mi sběhly chutě! :-*

Nejlepší recept na těsto, jaké jsem kdy zkusila. Už u něj zůstanu 👍🏻😋

Simonaaaaa: Knedlíky na pařáku nebo přímo v parním hrnci otáčet nemusíte.

Dobrý den, dělal je někdo na pařáku? Otáčíte? Děkuji.

Jsou výborné

Skvělý recept, jen bohužel bojuji s dochucováním zelí, ale snad to nějak vychytám.:-)

Já jsem celkově levá na plněné knedlíky (to balení je pro mě za trest) a i když jsem se s těmito prala jako s každými, chuťově byly moc dobré a rodina spokojená ???? takže určitě nebyly naposledy

Mohu se zeptat na kolik to je porcí?:-?

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
bramborové knedlíky, plněné knedlíky, plněné knedlíky s uzeným masem a zelí, bramborový knedlík, bramborové knedlíky recept, knedlíky s uzeným a se zelím, bramborové těsto na plněné knedlíky, knedlíky plněné mletým masem, plněné knedlíky mletým masem, bramborové knedlíky s uzeninou, uzene knedliky, recept na bramborove knedliky, recepty s uzeným masem, plneny knedliky, bramborovy knedlik recept, bramborový knedlík kluci v akci, plněné knedlíky se zelím, bramborové knedlíky se skvarkama, bramborove knedle, bramborové knedlíky se zelím

Suroviny:
maso uzené, brambory, mouka hrubá, krupice, vejce, sůl, zelí kysané, cibule, olej, mouka hladká, kmín mletý, cukr, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu