Španělské ptáčky z mletého masa
Španělský ptáček je klasický recept z plátků hovězího masa, které jsou naplněné a zamotané. Pokud chcete připravit levnější variantu, zkuste připravit ptáčky z mletého masa. Vznikne skvělý pokrm téměř stejné chuti.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 910 kJ / 2 130 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 145,11 g |
| Tuky | 143,19 g |
| Vláknina | 15,50 g |
| Cholesterol | 1,36 g |
| Sodík | 2,34 g |
| Sůl | 5,29 g |
| Sacharidy | 60,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme trochu vody, vejce a malé množství strouhanky.
Krok 2: Z masa vytvoříme 4 placky a potom pokračujeme jako u ptáčků z plátků masa.
Krok 3: Potřeme je hořčicí a posypeme nakrájenou cibulkou. Položíme špalíček slaniny, kousek párku, čtvrtku vajíčka, kyselou okurku. Placku stočíme a důkladně umačkáme.
Krok 4: Ptáčky můžeme připravovat na kousku potravinářské fólie, za pomoci této fólie se dají dobře stočit a umačkat. Nezapomeneme fólii před tepelnou úpravou odstranit.
Krok 5: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a na ni položíme ptáčky. Ze všech stran opečeme, aby se maso zatáhlo. Podlijeme vodou a dusíme.
Krok 6: Měkké ptáčky vyjmeme a šťávu zahustíme trochou vody, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky a lžíci plnotučné hořčice.
Krok 7: Necháme dobře provařit a maso vrátíme zpět do šťávy. Již jen krátce prohřejeme a podáváme.
Zveřejněno 3. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělské ptáčky z mletého masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oY0N
Moje poznámka
Španělské ptáčky z mletého masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oY0N
Nejnovější recepty
Bábovka z pomazánkového másla s ořechy
Přidáno před 6 hodinami
Hrachová kaše bez mouky
Přidáno před 8 hodinami
Čočka se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Cibulačka s červeným vínem
Přidáno před 10 hodinami
Rýžové nudle s krevetami
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kostky po domažlicku
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový páj
Xsaxana před 25 minutami
Hrnkové palačinky
milanow před 1 hodinou
Kuřecí nudličky na kari se zeleninou, pečené v HF
Alena Cermakova před 1 hodinou
Jablečný perník s ořechy
Ivana_Eignerova před 1 hodinou
Cuketová polévka zase malinko jiná
klomdike před 2 hodinami
Ovocná buchta ze zakysané smetany
Kratule před 2 hodinami
Kuřecí čína
Frantiti před 3 hodinami
Česnekové krevety
Bohunka123 před 3 hodinami
Smažené nudle (podle Vietnamce)
EvaEvaEva před 4 hodinami
Růžičková kapusta se sýrem
DitaB před 4 hodinami
Tématické fráze:
mleté maso recepty,
recepty z mletého masa,
spanelske ptacky,
ptáčci z mletého masa,
co z mletého masa,
mletá masa,
ptacek z mleteho masa,
ptacky recept,
mleté vepřové maso recepty,
ptacky,
spanelsky ptacek,
recept na spanelske ptacky,
španělské ptáčky recept,
co udělat z mletého masa,
ptáčci z hovězího masa,
španělský ptáček z hovězího masa,
španělský ptáček z mletého,
mlety spanelsky ptacek,
recept z mleteho masa,
vepřové ptáčky, udělat dobrou šťávu
Suroviny:
maso mleté,
voda,
strouhanka,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
slanina,
vejce,
okurky sterilované,
párky,
cibule,
hořčice,
olej,
cibule,
mouka,
hořčice
Komentáře (159)
Hančina nádherná fotka mi dělá chutě