Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plecko nadivoko s houbami

Do měkka podušená vepřová plec v lahodné omáčce s divokým kořením, slaninou, rajčaty a žampiony, zachutná jak s těstovinami, tak s knedlíkem či rýží. Pro milovníky omáček je to skvělá volba na oběd či večeři.

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 65 min

80 min (15 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 753 kJ /
1 375 kcal
Bílkoviny115,91 g
Tuky77,98 g
Vláknina25,84 g
Cholesterol 405 mg
Sodík 1,15 g
Sůl2,63 g
Sacharidy44,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ji. Krok 2: Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Krok 3: Maso nakrájené na kostičky přidáme do hrnce a necháme ho zatáhnout. Pak přidáme všechno koření včetně soli, utřeného česneku a přidáme i rozkrájená rajčata. Krok 4: Dusíme za občasného podlití vodou dokud maso nezměkne. Pak přidáme nakrájené žampiony. Krok 5: Smetanu smícháme s moukou, malinko naředíme vodou, přilijeme do hrnce, rozmícháme dohladka a necháme 15 minut provařit. Krok 6: Dochutíme hořčicí a pepřem.

TIP: Různé způsoby zahušťování pokrmů

Zveřejněno 2. 2. 2011

Poznámka autorky ivulinka

Recept jsem našla v kuchařce 2000 nejlepších receptů z české i zahraniční kuchyně a jen malinko si recept poupravila.

V původním receptu je jako příloha uvedena rýže, u nás frčí špagety.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plecko nadivoko s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnoB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plecko nadivoko s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnoB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vypadá to skvěle zitra uvaříme k obědu žampiony nemam ale mam lesni a hned ukladam <3

tara23: dekuji vam za vvyzkouseni a za komentar:-K

dneska jsem k obědu uvařila další výborný recept od Ivulinky. Jen jsem místo žampionů dala lesní houby.
Dětem jsem omáčku přecedila :-D
Moc nám chutnalo<3:-K

Tak jsem to také zkusila :-K a jídlo je moc dobré. Zatím jsem jen ochutnala a je to dobré :yes:. K obědu bude až zítra s těstovinami:-).

bystrouska: moc děkuji za vyzkoušení:-K

Já vím ,recept už je tady dlouho, ale já ho objevila až nyní.Mám dotaz co s tím česnekem? Rozetřít, nakrájet na plátky, nebo rozdrtit.A kdy ho tam přidat,Z receptu to není dost jasné,Já bych ho asi rozdrtila a přidala s kořením.Děkuji.

Ivana Ch: doplnila jsem recept a česnek dopsala ke kroku, kdy se k masu přidává koření.
Děkuji za upozornění:-K

Hel: Tak to je báječná pochvala, která opravdu potěší:-K
Přeji Vám, ať se v kuchyni daří:-!
Děkuji:-K

Díky za báječný recept, jako kuchařka-začátečnice-samouk s vařením pořád bojuju a díky Vám jsem se po dlouhé době dobře najedla :-D ...a co víc, manžel snad poprvé nad jídlem pronesl "to je dobrý, to můžeš vařit" a znělo to opravdu upřímně :-)) Báječný recept!! :):yes:

Moc jsme si pochutnali!!:-pPoužila jsem sušené koření na divočinu,žampióny jsem neměla,tak byly použity houbičky z mražáku.:-p

Skvělý, všichni si pochvalovali, my k tomu měli těstoviny. Moc dobré :yes::yes:

BILKOVAI: Ivetko, i já tobě děkuji za pochvalný komentík a hezounké fotečky:-K

Ivulinko, konečně došlo i na Tvůj skvělý recept. Moc jsme si pochutnali:-p:-* a určitě jsem nevařila naposled. :-KDoporučuji všem:yes: Bodík už jsem dala dříve, takže dnes už pouze foto a poděkování:-K

dnes uvařeno...velmi dobré:yes:

Ivo, nedávno jsem opět vařila Tvůj recept, ale tentokrát byla krůta. Já se držím hesla: co není zakázáno, je povoleno:-*, takže proč by nemohla být krůta divoká:-D
Moc dobrý rcpt, bodík byl už minule, dnes díky;-):-K

Teda holky, děkuji vám.

Jana Remkova:já taky..proti oknu..a víš,proč to mám tmavší:-?;-)protože jsem měla jenom zbytek(ne celé množství)smetany;-):-D:-D

rebeka: no jo, máš to nějaké tmavší:-O, fotila jsem proti oknu.

Jana Remkova::-O:-O no jooo:-(:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes:
a když Remčula,tak já taky...:-S přidala foto;-):-D:-D

Ivuli, ty bezesporu vařit umíš a já ti dala bod hned, když jsem tohle jídlo viděla. Dnes můžu přidat jen foto a předběhnout rebeku, která mi po telefonu tohle jídlo chválila, jako manu nebeskou;-). Nemůžu jinak, než s ní souhlasit a dovolím si když ne bod, přidat ti foto;-)

Ivuli:-K:-Kvýborné masenko:-p:-p:yes::yes::yes:chválím,doporučuju,bodíkuju;-):-D:yes:
fotka bude zítra;-)nebo ani nemusí..ty tvoje jsou luxusní:-8:-K:yes::yes:

Ahoj, ja ju mám až z r. 2002, (nakl. Vašut Praha) v slovenčine, str. 61. Vy ju máte po česky?

Eli, schválně koukám a já ji mám z r. 2001, kdysi jsem ji dostala jako dárek a moc mě potěšila, vařím podle ní hodně.

Ivulinko:-), já taky...vydání 1999. Jsem se do ní začetla a koukám, co je tam dobrých receptů, asi podle ní začnu více vařit...

Magdalenko, já ho mám na stránce 61/62.;-)

Ivi, tú knižku mám na poličke pred sebou tiež...recept je pekný, idem mrknúť, či tam naozaj je!
K tomu vajíčku - ja ho nemám, akosi mi nie je sympatické ho vyvárať v nejakom jedle, takže sa snažím guličky korenia rátať a nezabudnúť počet a vyberať po uvarení...
(Martinkin zlepšovák - gáza - asi som divná, ale ani varenie korenia v gáze mi nesedí, tam sa bojím uvoľnenia nití z gázy do jedla.)

Až teď se dostávám k PC a nestačím se divit, jak vás můj recept oslovil, a mě váš ohlas nesmírně mile překvapil, děkuji.
Jinak k diskuzi ohledně vybírání koření: já poctivě kuličky vybírám, nerezové vajíčko také mám, ale že bych ho měla použít, na to si vzpomenu obvykle až je pozdě.
JanaPá vložila jsem ti fotku toho vajíčka.

JaniPá - ta vajíčka jsou z nerezu:-)

Jana Pá, nejsem autor, ale stačí použít obyčejnou gázu, do které vložíš koření a zavážeš;-)

Mám jen skromný dotaz;-(, to vajíčko, do kterého se balí koření je z čeho-myslím materiál:-O:-?, jinak recept se mě líbí:yes::-))

Taky dávám koření do vajíčka na čaj a mám po starostech s vybíráním - jinak :-p:yes:

Hani B., nejlepší je dát koření do takového vajíčka na sypaný čaj. Já jsem to zabavila naší babičce, ona už to nepotřebuje a je to fakt super věc;-)

:-p:yes: moc pěkné:yes::yes::-K

:-p :-p :-p Kdy mám vybrat koření? Vždy se snažím vylovit z jídla veškeré koření a i přesto se nějaká kulička zatoulá. :-( A co myslíte, kdo pak do ni kousne? No přece moje zlatíčko. :-D Do "vajíčka" koření nechci dávat. Mám pocit, že se v něm koření moc dobře nevyvaří.:-8

ukládám, ale bodík dávám už tedˇ, protože vypadá opravdu dobře:yes:

+15 :yes:, spagety by u nas take slavily. :-K

Ivulí:-Ksuper receptík:-p a nádherné foto, k vyzkoušení uloženo a 13.bodu uděleno;-):-K

Nádherné a lákavé fotky:-*

teeeda...to vypada namkozne...a se spagetama nebo jinyma testovinama to bude mit uspech i u kluku....ulozeno mam,bodik udelen,doufam,ze brzy zrealizuju...;-):-K

Jak je něco divoké,tak to je moje.:-)) Fotka je super.:yes:

Ivanko, pro mne super inspirace na vynikající majdu;-). Jen teď nemám foťák, abych ti přidala fotku:-S. Přes celý displej jsem měla jakési fleky, jen doufám, že ne mým zaviněním..(focení z velké blízkosti nad parou):-/. Takže uvidíme, ale myslím, že do konce týdne je to jasné;-). UKLÁDÁM a že to nepíšu často;-):yes:

Ivulinko, tu kuchařku mám taky a ráda do ní nahlížím..:yes: Nejenom, že jsi recept skvěle zvolila, ale také dokonale realizovala a nafotila :yes::-p. Určitě jste si pochutnali a já to za čerstva ukládám a posílám bod...:-):yes:

Už jen ty fotky hovoří o dobrotě:-pza +7:yes::yes:

Ivulinko, také dělávám a to z jakéhokoliv masa a jak píše CHocolate, dělám k tomu knedle, nebo rýži.;-) Máš 5.bodík:yes:

Vlastně se dá uvařit jakékoli maso nadivoko a je pokaždé jiná chuť. A podle Tvých ingrediencí to bude dobrůtka:-p, ukládám a je to rychlovka proti hovězímu.
A u nás klidně k tomu uvařím těstoviny i rýži;-):-K, hlavně, když je hodně omáčky, to máme rádi:yes:

Velmi "žravé" foto;-);-);-)

Tématické fráze:
recepty z plecka, vepřové plecko, co uvařit z vepřového plecka, vepřové s houbami, vepřová plec recepty, vepřová plec co uvařit, vepřové plecko recepty, vepřová plec, vepřové plecko co uvařit, co uvařit z plecka, vaříme z plecka, vepřová plec na houbách, recepty vepřové plecko, recepty plecko, veprove nadivoko, vepřové na houbách, recept na plecko, vepřové plecko s rýží, recepty plecko vepřové minutky, plecko s rýži

Suroviny:
plec vepřová, cibule, slanina, žampióny, smetana zakysaná, mouka hladká, rajče, hořčice, česnek, pepř celý, jalovec, bobkový list, koření nové koření, sůl, paprika sušená sladká, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu