Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 719 kJ / 889 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,30 g |
Tuky | 11,61 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 924 mg |
Sodík | 1,24 g |
Sůl | 3,16 g |
Sacharidy | 116,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do velkého hrnce se studenou vodou dáme vařit hlavu, lalok, nožky společně s novým kořením, bobkovým listem a solí. Obsah hrnce vaříme pomalu do úplného změknutí, tedy tak aby maso odpadávalo od kosti. Po uvaření maso vyjmeme a necháme vychladnout.
Krok 2: Do samotného vývaru dáme uvařit na cca 30 minut ještě vepřová játra, která poté stejně jako maso necháme po uvaření vychladnout.
Krok 3: Maso po vychladnutí obereme od kosti a nakrájíme na porce tak, aby se nám to dobře vkládalo do misky masového mlýnku.
Krok 4: Vzniklý kvalitní vývar si dáme bokem pro další použití.
Krok 5: Do trochy vývaru dáme namočit 3 rohlíky.
Krok 6: Na pánvi na trošce sádla zprudka a velmi krátce orestujme utřené stroužky česneku (nesmí zhořknout) a necháme také vychladnout.
Krok 7: Na masovém mlýnku (střední otvory) pomeleme játra, obrané maso i s kůží a namočené rohlíky. Do takto vzniklé pomleté hmoty přidáme zbytek koření (česnek, majoránku, pepř, sůl – vše dle naší chuti, možnosti a potřeby).
Krok 8: Směs si velmi lehce a opatrně naředíme odstaveným vývarem z masa. Poctivě rukou promícháme, aby se směs spojila s vývarem a stala se mazlavou. Hotový panelákový prejt plníme do mikrotenových střev salámového průměru, přičemž oba konce zavážeme a dáme vychladit. Následující den konzumujeme za studena s pečivem nebo opečené na pánvi společně s dušeným kysaným zelím a vařeným bramborem.
Zveřejněno 28. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panelákový prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lv26
Moje poznámka
Panelákový prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lv26
Nejnovější recepty
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 5 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 9 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 17 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 17 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová polévka z Nivy
Kajkajak před 12 minutami
Čokoládový mug cake
Anezvari před 16 minutami
Kynuté ovocné knedlíky
humlovatereza před 40 minutami
Cuketová omáčka se sýrem
k.madzia před 2 hodinami
Vepřová plec nadivoko se sušenými houbami
Jan Nemec před 4 hodinami
Kuřecí nudličky s kukuřicí a rajčaty
Walderama08 před 4 hodinami
Krůtí prsa v jogurtu
Kdyzjehlad před 4 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Fitulka před 6 hodinami
Fazolkový salát
Vlasta159 před 11 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 19 hodinami
Tématické fráze:
masový prejt,
černy prejt,
panelákový domácí prejt recept,
prejt,
prejt z vepřového masa,
prejt recept,
hotový prejt,
domácí prejt,
prejt z vepřové hlavy,
jak vyrobit prejt,
recept na prejt,
priprava prejtu,
prejt z hlavy,
masovy prejt recept,
proc zhorknou jatra,
vepřový prejt,
prejt na panvi,
jak dlouho péct černý prejt,
masový prejt se zelím,
vyroba jelitoveho prejtu
Suroviny:
hlava vepřová,
lalok vepřový,
nožička vepřová,
rohlík,
majoránka,
koření nové koření,
bobkový list,
česnek,
pepř mletý,
játra vepřová,
sůl
Komentáře (13)
Já už to po naplnění nechtěl vařit, tak proto