Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srdíčková"rajská"z papiňáku

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie663 kJ /
158 kcal
Bílkoviny4,83 g
Tuky3,46 g
Vláknina12,80 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 468 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy22,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdíčka zbavíme krvavých sraženin, dobře opláchneme a vložíme do papiňáku. Přidáme 2 celé cibule, na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu, masox, všechno koření (nejlépe v takzvaném vajíčku na luhování čaje, pak nemusíme nic z vývaru lovit). Krok 2: Přilijeme 1 litr horké vody, hrnec uzavřeme a pod tlakem vaříme 50 minut doměkka. Po ochlazení hrnec otevřeme, srdíčka vyndáme, nakrájíme na plátky a z vývaru také odstraníme koření. Krok 3: Ponorným mixérem veškerou zeleninu ve vývaru rozmixujeme, přidáme rajský protlak, dochutíme solí, octem, cukrem a ještě 2 minutky provaříme. Krok 4: Vložíme nakrájené srdíčko, přidáme lžíci másla na zjemnění omáčky a podáváme s knedlíkem, noky, těstovinami nebo rýži.

Zveřejněno 22. 3. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Já dochucuji cukrem tak,že si do kastrůlku dám 2 PL krupičkového cukru,malinko podliju vodou a na mírném plameni umíchám do zlatavé barvy karamel,který pak zředím vodou,vmíchám do omáčky a ještě chvilku nechám provařit.

Pokud toto jídlo dělám v létě,místo protlaku používám čerstvá rajčata asi 5-6 ks, zbavená slupek,která také přidávám vařit hned se vším na začátku.

Mouku nepoužívám žádnou,omáčka se zahustí rozmixovanou zeleninou.

Ještě pro upřesnění-ze srdíčka proto,že je to celkem levné a chutné maso 39,-kč/kg.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srdíčková"rajská"z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kwlJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srdíčková"rajská"z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kwlJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Děkuji za milé komentáře a přidělené body:-K

Aničko, tak se srdíčkem jsem rajsou ještě nezkoušela;-). Dobrý nápad, proč ne.:yes:

To je krása! Zajímavě obměněná rajská a ještě se srdíčkem :yes::-K.

Děkuji za moc milé,hezké komentáře a přidělené body:-K

Aničko - určitě nejen dobrá, ale i krásně fotogenická:yes::-p+

Anna Kocikova:Naopak Aničko:-K, já si myslím, že je dobře, že jsi sem ten recept dala, protože je opravdu pěkně popsaný a i fotky jsou moc hezké:yes:.

Tak to musí být mňamka:yes:Moc hezké fotečky Aničko:-K:-KPosílám bodík a a bojuji s pavlovovým reflexem:-p:-p:-p

Špagetko,znáš mě:-Djá také libeček opravdu "vrážím" kam se dá,ale tady nám to nepasuje.
Chocolate,já bych to tady ani nedávala,ale když vím,jak jsem se kdysi já trápívala s omáčkama a zásmažkama,záklechtkama;-):-*jej to bývala morda:-))tak snad tady tohle pomůže:-8Dělávám podobně i svíčkovou(bez rajčat:-D)míň mrkve,trošku víc celeru a petržele.Ale tam už přidávám smetanu:-)
Děkuji za milé komentáře a body:-K

Původně jsem si říkala ááá, další rajská..:-8
Myslím si, že je fajn, že někdo tuhle českou klasiku popsal i pro začátečníky.Hřebíček nedávám, ale určitě vyzkouším.
Za bezvadný popis posílám první bodík:-K.

Nemá to chybu, rajskou s jakýmkoli masíčkem a i bez něj, prostě :-p:-p:-p - já tam teda strkám ještě libeček, ale i tak - super :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
rajská omáčka v papiňáku, rajska omacka z papinaku, jak varit rajskou v papinaku, rajska, srdickova omacka, rajska omacka se srdickem, jak vařit maso v papináku na rajskou, rajská omáčka ze srdicka, recepty papiňák, vepřová plec s rajskou omáčkou v papináku, srdíčková rajčata, srdicka z rajskych, rajská omáčka recept v papiňáku, papiňák 3 litry, jak dlouho vařit ovar v tlakovem hrnci, rajská polévka v papiňáku, rajska z pspinaku, rajska polevka z papinaku, rajská z hovězího srdce, rajčata srdíčková

Suroviny:
srdce vepřové, mrkev, petržel, celer, cibule, bobkový list, koření hřebíček, pepř celý, skořice celá, tymián, masox, sůl, cukr, ocet, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu