 
		
Exotické jehně
Jehněčí maso je lehce stravitelné, je vhodné i při dietách. Vůně mladé jehněčiny je příjemná, proto nepotřebuje marinádu ani výrazné ochucování. Pokud si jej chcete připravit netradičním způsobem, můžete se zde inspirovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 511 kJ / 1 556 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 114,37 g | 
| Tuky | 79,03 g | 
| Vláknina | 19,32 g | 
| Cholesterol | 390 mg | 
| Sodík | 436 mg | 
| Sůl | 1,00 g | 
| Sacharidy | 89,56 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Pripravíme si hlbší hrniec. V ňom na na dvoch lyžiciach oleja za častého miešania osmahneme mäso a keď zhnedne zo všetkých strán vyberieme ho a odložíme na tanier.
	Krok 2: Do toho istého hrnca dáme 1 lyžicu oleja, cibuľu a cesnak a opekáme na miernej teplote asi 5 minút.
	Krok 3: Potom pridáme opečené mäsko, citrónovú šťavu, vývar, med, škoricu, sladkú papriku, jednu lyžičku soli a podľa chuti čierne korenie. Privedieme do varu, prikryjeme a teplotu znížime tak, aby sa nám mäso pomaly dusilo. Necháme dusiť 30 minút, sem-tam premiešame.
	Krok 4: Medzitým si nakrájame mrkvu a papriku na menšie kúsky. Po uplynutí 30 minút pridáme nakrájanú zeleninu a opäť necháme dusiť 30 minút.
	Krok 5: Následne pridáme hrozienka, ešte trochu podusíme, aby sa hrozienka začali rozvárať – cca 10-15 minút.
	Krok 6: Mäso a škoricu povyberáme von a do zmesi v hrnci pridáme mleté mandle. Zmes rozmixujeme najemno ponorným mixérom.
	Krok 7: Mäsko vrátime do omáčky, trochu prevaríme a môžeme servírovať. 
Podávame s kuskusom, ryžou alebo len s pečivom.
Podávame s kuskusom, ryžou alebo len s pečivom.
Zveřejněno 23. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Exotické jehně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DYA6
Moje poznámka
					 
				
Exotické jehně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DYA6
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 19 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 19 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 20 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 8 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 8 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 10 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 11 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 11 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 11 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 11 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 11 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 11 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 11 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jak upéct jehně, 
						
						
							exotické recepty, 
						
						
							jehně, 
						
						
							recepty z jehně, 
						
						
							kuře ala jehně, 
						
						
							exotycke recept, 
						
						
							marinada na jehně, 
						
						
							jehne omacka, 
						
						
							opékáme jehně, 
						
						
							exotické recepty na vaření, 
						
						
							jehně mám ráda recepty, 
						
						
							marocký kuskus s jehně, 
						
						
							recept na jehně, 
						
						
							recepty na grilovane jehne, 
						
						
							jehně příprava jídla, 
						
						
							marunada na jehne, 
						
						
							grilované jehňě, 
						
						
							recept kuře ala jehně, 
						
						
							recept na grilovane jehne, 
						
						
							jehně diskuze
						
					
						Suroviny:
						
							maso jehněčí, 
						
						
							olej, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							vývar masový, 
						
						
							med, 
						
						
							skořice celá, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							paprika čerstvá červená, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							mandle mleté, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (5)
ahoj, ta rajcinova polievka je superrychla a chutna! Naozaj sa oplati vyskusat!
ahoj, aj ja som sa trochu tej kombinacie obavala, ale vysledok ma milo prekvapil