Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 056 kJ / 969 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,35 g |
Tuky | 94,14 g |
Vláknina | 11,53 g |
Cholesterol | 62 mg |
Sodík | 855 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 21,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté maso dost prošpikujeme slaninou, kterou je dobré vzít z mrazáku a také rozpůlenými stroužky česneku.
Krok 2: Veškeré koření do masa stejnoměrně - rozumně vetřeme a necháme cca 30 min v chladu odpočinout.
Krok 3: V této době nakrájíme cibuli a nastrouháme kořenou zeleninu.
Krok 4: Silně rozpálíme na hlubší pánvi sádlo a maso na něm ze všech stran /každou cca 3 min./ opečeme, aby se uzavřelo.
Krok 5: Pekáč na kachnu vylejeme trochou oleje a uděláme ze zeleniny lůžko, do kterého položíme orestované maso.
Krok 6: Do výpeku v pánvičce nalijeme vodu a rozpustíme Masox, kterým podlijeme maso divočáka v pekáčku. Přidáme rozmarýn.
Krok 7: Přikryjeme druhou půlkou pekáčku a dáme do trouby na cca 180°C a pečeme za občasného polévání sosíkem. Je li málo výpeku, přidáme trochu horké vody. Po 1 hod. sundáme horní část a stále podlíváme. Když začíná být maso měkké, přidáme teplotu o 10°C a dopečeme. Po dopečení necháme maso pár minut odpočinout.
Krok 8: Nakrájené podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Zveřejněno 28. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Divočák s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7n01
Moje poznámka
Divočák s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7n01
Nejnovější recepty
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 2 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 2 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 43 minutami
Žampionové placičky s nivou
Panova před 1 hodinou
Tříbarevná buchta (Ala)
Evculina84 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kometka35 před 2 hodinami
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 3 hodinami
Rychlá jemná pórková pomazánka
janatka před 3 hodinami
Sýrové tyčinky
parikova.nikca před 5 hodinami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
MillanM před 5 hodinami
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 6 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 6 hodinami
Tématické fráze:
divočák recepty,
recepty z divočáka,
žebra z divocaka,
pečená žebra z divočaka,
pečený divočák se zelím,
divočák se zelím,
pečený divočák žebra na zelenině,
žebra z divočáka recepty,
guláš z divočáka,
recepty divočák,
steak z divočáka,
žebra z divočáka recept,
divočák žebra,
plec z divočáka recept,
plec z divočáka,
jídlo z divočáka,
divočák recept,
steak z divočáka recept,
divočák žebra recepty,
jídla z divocaka
Suroviny:
maso,
slanina,
česnek,
sádlo,
olej,
cibule,
mrkev,
celer,
petrželka kořenová,
rozmarýn,
masox,
ořech muškátový,
kmín drcený,
koření,
koření na vepřové maso,
koření na steak,
koření gyros
Komentáře (23)
Především to není recept (ani Toprecepty nejsou) věcí profesionálů, ale nadšených amatérů, kteří vaří, jak jsou zvyklí z domu, od stolu. Je už jen na vás, jestli si z receptu něco vezmete či nikoliv
Doporučuju maso nezměňovat ,když je recept na divočáka! Má specifickou vuni a chuť a žádné jiné masičko se nedá přirovnat.