Sirup meduňkový, mátový, levandulový - podle mne
Z čerstvé meduňky, máty či levandule můžeme jednoduše připravit výborný voňavý sirup. Stačí svařit vodu s cukrem a nať či květ v něm louhovat. Sirup podáváme zředěný vodou a ochucený citronovou šťávou jako osvěžující nápoj.
Suroviny pro 1 litr
1litr
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 368 kJ / 2 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 500,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sirup meduňkový, mátový, levandulový - podle mne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA70
Moje poznámka
Sirup meduňkový, mátový, levandulový - podle mne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA70
Nejnovější recepty
Banánový chlebíček
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové sádlo z domácí pekárny
Přidáno před 2 hodinami
Boršč na neděli
Přidáno před 10 hodinami
Tvarohovo povidlový koláč s mandlemi
Přidáno před 18 hodinami
Fazolová pomazánka
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvovo-jablečné dortíky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vláčný jogurtový koláč
Ludmila548 před 21 minutami
Hraběnčiny řezy
Zuzusmol před 30 minutami
Vepřový gyros v pitě
Daninek před 48 minutami
Kynutý knedlík
Tynaja před 1 hodinou
Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
ricci před 1 hodinou
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
veveruska3 před 1 hodinou
Mrkvová buchta s tvarohem
Janee před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
jaroslav_tucek@seznam.cz před 2 hodinami
Halušky ze Slezska
MarzamKa před 2 hodinami
Smažený Hermelín
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
domácí mátový sirup,
mátový sirup domácí,
mátový sirup za studena,
meduňkový med,
mátový med,
mátový med recept,
výroba mátového sirupu,
meduňkový sirup,
meduňkový sirup za studena,
mátový sirup výroba,
mátový džem,
mátový džem,
meduňkový sirup recept,
medunkový sirup výroba,
mátovomeduňkový sirup,
sirup z medunky,
matový sirup,
domácí mátový sirup za studena,
výroba meduňkový sirup,
domácí meduňkový sirup
Suroviny:
cukr,
voda,
meduňka,
levandule,
máta
Komentáře (33)
No, podle mne je to meduňkovo-mátovo-levandulový sirup
Jana R., s troškou alkoholu - taký letný drink - prečo nie? A k fotkám, som na tom ako ty. Behám teraz k fotografovi. Vtedy som mala iba mobil, aj to divný...
Maris, určite aj s menším množstvom cukru to ide, potom je sirup menej sladký, neviem ale, nakoľko to ovplyvňuje trvanlivosť...tak či tak ho drž v chladničke. Alebo je možné pridať nejaký konzervačný prostriedok. Ja to robím len v lete, mäta aj meduňka je u mňa ako plevel, stále po ruke, levandule mám menej.
Mám dilema - mám mátu i meduňku / levanduli ne /, tak nevím, co vybrat. Mohla bych dát míň cukru ?