Suroviny
Porce: 1 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 853 kJ / 204 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,71 g |
Tuky | 8,81 g |
Vláknina | 7,71 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 12,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: V misce si smícháme máslo s bylinkovým kořením a necháme chvilku odstát.
Krok 2: Zeleninu očistíme, cibuli a mrkev nakrájíme na tenké nudličky, žampiony a pórek na hrubší nudličky a tofu na hranolky.
Krok 3: Na širší pánvi si rozehřejeme (nepřepalujeme) bylinkové máslo, vsypeme cibuli a mrkev a restujeme, až nám začne mrkev pouštět barvu. Poté vsypeme tofu a opatrně pár minut restujeme. Přisypeme mouku, promícháme a podlijeme vývarem.
Krok 4: Směs necháme pár minut provařit, dle chuti dosolíme (kdo má rád, použije pár kapek sojové omáčky), vsypeme žampiony, pórek a necháme ještě pár minut lehce provařit.
Krok 5: Kdo má rád, můžeme přidat trochu čerstvých bylinek na ovonění - já jsem dala trošku celerové natě.
Jako příloha se hodí kuskus, rýže, čerstvé pečivo.
Jako příloha se hodí kuskus, rýže, čerstvé pečivo.
Zveřejněno 23. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tofu s bylinkovou chutí a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qADr
Moje poznámka
Tofu s bylinkovou chutí a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qADr
Nejnovější recepty
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 1 hodinou
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 14 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 14 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 14 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 14 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové zelí
janatka před 27 minutami
Cuketové halušky
janatka před 30 minutami
Cuketové palačinky
janatka před 36 minutami
Jablečný závin bez kynutí
janatka před 41 minutami
Pizza z cottage placky pro děti
janatka před 45 minutami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Medvidek před 1 hodinou
Italská rajčatová polévka
Bohunka37 před 1 hodinou
Babiččina rychlá kulajda
olivka před 4 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 15 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 15 hodinami
Tématické fráze:
oběd z tofu,
tofu s bylinkami,
obed s tofu,
tofu oběd,
recepty z bylinkového tofu,
recepty z tofu se zeleninou,
tofu na bylinkách,
co k tofu jako příloha,
zpracování tofu,
zpracování tofu,
tofu na obed,
tofu s bylinkami recept,
bilinkove tofu recepty,
bylinkové tofu+recepty,
bilinkove tofu s mrazenou zeleninou,
recept na obed z tofu,
recept na tofu s bylinkami,
uzené tofu se zeleninou,
obědy z tofu,
tofu recepty
Suroviny:
tofu natural,
koření na bylinkové máslo,
máslo,
sůl,
cibule,
mrkev,
žampióny,
pórek,
mouka hladká,
bujón zeleninový,
čerstvé bylinky
Komentáře (21)
Jinak tofu natural je výborné jak píše Magdalenka i na marinování - co máš ráda, tím ho ochutíš a moc dobré je i uzené tofu. Na plátky, do směsí,...
Magdalenko
Děkuju vám za příjemné komentáře a pokud vyzkoušíte, budu jen ráda.
Ja mám tofu veľmi v obľube, robievam si niečo podobné. Samotné tofu pred tepelnou úpravou vždy marinujem - nakrájam na plátky, pokvapkám sójovkou (často aj korením i pretlačeným cesnakom) a nechám odstáť aspoň hodinku.