Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 846 kJ / 2 831 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 336,93 g |
Tuky | 146,26 g |
Vláknina | 2,56 g |
Cholesterol | 987 mg |
Sodík | 2,40 g |
Sůl | 6,03 g |
Sacharidy | 25,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsa nakrájíme na menší kusy (3-4 z jednoho řízku). Osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a necháme odležet.
Krok 2: V pánvi rozpálíme máslo a maso na něm dozlatova opečeme. Kousky masa vyndáme, na pánev rozložíme plátky slaniny a opečeme ji dokřupava.
Krok 3: Poté přisypeme půlky oloupaných šalotek, restujeme dozlatova a přidáme hříbky.
Když se vypaří přebytečná tekutina, přilijeme víno a necháme ho zcela odpařit. Krok 4: Poté obsah pánve zasypeme moukou, promícháme a prosmahneme a následně zalijeme teplým vývarem a mícháme. Krok 5: Snížíme teplotu a do omáčky vrátíme maso a přidáme bobkový list a tymián.
Prováříme 20 minut, občas promícháme a upravujeme hustotu omáčky. Krok 6: Nakonec vydatně zasypeme petrželovou natí a povolíme smetanou ke šlehání.
Když se vypaří přebytečná tekutina, přilijeme víno a necháme ho zcela odpařit. Krok 4: Poté obsah pánve zasypeme moukou, promícháme a prosmahneme a následně zalijeme teplým vývarem a mícháme. Krok 5: Snížíme teplotu a do omáčky vrátíme maso a přidáme bobkový list a tymián.
Prováříme 20 minut, občas promícháme a upravujeme hustotu omáčky. Krok 6: Nakonec vydatně zasypeme petrželovou natí a povolíme smetanou ke šlehání.
Zveřejněno 19. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské kuře na smetaně a bílém víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K5Xl
Moje poznámka
Francouzské kuře na smetaně a bílém víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K5Xl
Nejnovější recepty
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 1 hodinou
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 19 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé v zelenině
busy_dad před 6 hodinami
Zeleninový salát s jogurtovým dresingem
TondaJ před 8 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Noumik před 8 hodinami
Grilovaná krkovička
Merylas před 10 hodinami
Pomazánka z pečeného vepřového masa
RendaAda před 10 hodinami
Pastýřský koláč s jehněčím nebo hovězím masem
NellaGW před 11 hodinami
Kachní stehna na žampionech
Leren před 11 hodinami
Fofr broskvový koláč
Jannybar před 12 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
AndreaAbb před 12 hodinami
Pistáciový rychlý dort
Mart1neek před 12 hodinami
Tématické fráze:
francouzské kuře,
kure po francouzsku,
francouzské kuře recept,
francouzské sváteční kuře,
francouzská kuřata,
kuře na víně a smetaně,
francouzské sváteční kuře recept,
recepty na bílém víně,
recept na francouzské kuře,
kuře na smetaně,
francouzské kuře recepty,
malé francouzské kuře,
kure po francouzku,
kuře naložene ve smetaně,
francouzké kuře,
kuře na houbách a smetaně,
recept francouzske kure,
recept na bilem vine,
francouzské omáčky,
francouzská omáčka na kuře
Suroviny:
prsa kuřecí,
slanina anglická,
cibule šalotka,
máslo,
houba hřib,
víno bílé,
česnek,
vývar,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
bobkový list,
tymián čerstvý,
pepř,
sůl,
nať petrželová
Komentáře (19)
díky moc za inspiraci
Eli opět další krásná a lákavá pochutina
Maso naložené v majonéze jsem už také prubovala, ale tohle je variace na klasickou francouzskou kuchyni a nejsem si jistá, zda je v ní nakládání masa do majonézy typické...spíš ne.
Je to taková módní záležitost, vzniklá víceméně díky reklamám na Hellmans, ale osobně si zakládám na čistých chutích a na tom, že vím, co do připravovaného pokrmu vkládám...