Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa
Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou řadou surovin od hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční jako jsou chilli, kapary nebo brandy.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 635 kJ / 1 586 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,56 g |
Tuky | 77,50 g |
Vláknina | 0,70 g |
Cholesterol | 876 mg |
Sodík | 895 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 10,19 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMMg
Moje poznámka
Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMMg
Nejnovější recepty
Vymazlený hovězí guláš
Přidáno před 4 hodinami
Plněné papriky s rajskou
Přidáno před 6 hodinami
Krémové řezy s pudinkem a meruňkami
Přidáno před 7 hodinami
Zeleninová polévka s cuketou
Přidáno před 11 hodinami
Cottage pomazánka s pórkem a ředkvičkami
Přidáno před 11 hodinami
Jemný špendlíkový koláč
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolová kyselá polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Jablečný koláč s krupičkou
Ivcatkoo před 1 hodinou
Bábovka
Helenecka 21 před 2 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 4 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
horys před 6 hodinami
Vepřová kýta na smetaně
jtrecepty před 8 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
HanaS92 před 8 hodinami
Cuketová pomazánka s česnekem a sýrem, vhodné i pro diabetiky
Slavista62 před 10 hodinami
Česnečka se sýrem - recept od babičky
wimra před 10 hodinami
Cuketove lasagne
vranova.dasa před 11 hodinami
Tématické fráze:
tatarák recept,
tatarák,
příprava tataráku,
recept na tatarák,
tatarák pohlreich,
tatarák recept pohlreich,
recept tatarak,
tatarák z mleteho masa,
příprava tataráku recept,
příprava tatarského bifteku,
tatarak z prave svickove recept,
recepty tatarák,
jak udelat tatarak,
jak se dělá tatarák,
tatarak priprava,
tatarský,
tatrský biftek,
jak připravit tatarák,
recepty na tatarak,
biftek recept
Suroviny:
svíčková hovězí,
olej,
žloutek,
cibule bílá,
hořčice,
kečup sladký,
pepř bílý,
sůl,
topinka,
olej,
topinka
Komentáře (94)
Dobrý odkaz
Se vším tam lze souhlasit, až na použití slivovice
Píše: "...koňak nebo whisky už má docela výrazný vliv na chuť bifteku."
No, pokud necítí slivovici, tak už má patrně ze slivovice propálený "kotel"
Když tam máte pravou svíčkovou, dejte jenom pepř, sůl a cibulku viz
http://www.zabijacky.cz/news/tatarsky-biftek-origi... . Takhle je škoda tu chuť masa něčím přebíjet, to už to může být namleté cokoli ...
Evina:Evino, Tvoje zdůvodnění kandiduje na fór týdne
Aspoň sa pobaví viac ľudí. (Nad tou tatarkou.
KROKODÝL:
TAM o KEČUPU ani SLOVO
Ale když nechceš masíčko,udělej si tatarák z paštiky je to dobré a není to syrové ! Když chceš recept, tak si napiš!
pokud ho zamrazíme při – 15 0C po dobu minimálně
20 dnů (předepsaný postup v USA).
www.solen.cz/pdfs/int/2002/09/08.pdf
syrové maso je z hlediska parazitóz bezpečné,
pokud ho zamrazíme při – 15 0C po dobu minimálně
20 dnů (předepsaný postup v USA).
A tataráčik je proste tataráčik...