Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami
Líčka jsou jemná a šťavnatá, zkrátka skvělý kus masa. Šťávě dodají vynikající chuť i sílu, proto není zapotřebí ji nijak zvlášť zahušťovat a dochucovat. V tomto receptu jsme kromě zeleniny přidali také červené víno a bylinky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 590 kJ / 1 575 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 214,48 g |
| Tuky | 26,80 g |
| Vláknina | 11,90 g |
| Cholesterol | 496 mg |
| Sodík | 565 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 36,68 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQlk
Moje poznámka
Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQlk
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 15 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 16 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 17 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 17 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 19 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 3 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 4 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 11 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 13 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 14 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 14 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 15 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 16 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 17 hodinami
Tématické fráze:
vepřová líčka,
vepřová líčka recept,
vepřová líčka na víně,
veprove licka,
recept na vepřová líčka,
vepřová líčka na červeném víně,
vepřová líčka recepty,
recepty vepřová líčka,
vepřové líčka na víně,
veprove lička recept,
recepty na vepřová líčka,
jak uvařit vepřová líčka,
co jsou vepřová líčka,
recept vepřová líčka,
recept vepřová líčka na víně,
recept na vepřove lička,
recepty vepřové lička,
líčka vepřová,
vepřové líčka - recept,
vepřové líčka recepty
Suroviny:
líčka vepřová,
sůl,
pepř bílý mletý,
olej,
máslo,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
pórek,
protlak rajčatový,
tymián,
rozmarýn čerstvý,
jalovec,
víno červené suché,
vývar masový,
mouka hladká
Komentáře (53)
www.miric.cz
Nikdy jsem líčka nejedla a bohužel nepotkala ani v obchodě
Recept hodnotím velmi kladně. Jako přílohu doporučuji kynutý houskový knedlík.
Ono teď nějak nebyla ta správná doba na přidávání rcp., ale určitě se to zlepší a zajdu častěji
"Líčka: Vepřová jsou rosolovitá, poměrně tučná. Uzená či nasolená se používají do hustých polévek, vařená jako samostatný pokrm. Hovězí líčka s vysokým podílem vaziva vylepší polévky, tlačenky i paštiky."
Obrázek a popis vepřových je tady: http://www.srecepty.cz/slovnicek/kategorie/veprove...
Oskeruska: líčka jsou "líce" od hovězího, patří k nejchutnějšímu masu. (Teď hledím, že jsem k vepřovým lícím napsala o hovězích....já líčka znám jen z hovězího, bude to ale určitě stejný sval
Miru,vidíš o co přicházíš.