Třešňový kompot + jak zavařovat v horkovzdušné troubě
Sezóna šťavnatých třešní je v plném proudu a před nejedním z nás stojí otázka, jak celou úrodu zužitkovat. Jedním z nejoblíbenějších postupů je kompot. My si navíc ukážeme, jak si zavařování ulehčit a zjednodušit pomocí horkovzdušné trouby.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 021 kJ / 1 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 300,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 5. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešňový kompot + jak zavařovat v horkovzdušné troubě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLz
Moje poznámka
Třešňový kompot + jak zavařovat v horkovzdušné troubě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLz
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 5 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 5 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 6 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 9 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 9 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 3 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 5 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 5 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 6 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 6 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 7 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 7 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 7 hodinami
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 7 hodinami
Tématické fráze:
zavarovani tresni,
jak zavařit třešně,
zavařování okurek v troubě,
zavařování třešní recept,
zavařujeme třešně,
zavařené třešně,
zavařování broskví v troube,
zaváření třešní,
recept na zavařování třešní,
třešně zavařování,
zavarovani dyne v troubě,
nálev na zavařování třešní,
nálev na třešně,
zavařování třešně,
recept na zavarene tresne,
zavařování v troubě na plechu,
zavařování s mikrovlnou troubou - meruňky,
jak dlouho se zavařují třešně,
nalev na zavaření třesni,
zavařování okurek v elektricke troubě
Komentáře (30)
Ale na horkovzduch nezavařuju, jen na oba ohřevy, ventilátoru je podle mne na toto škoda. Utěrku na dno dávám vždy a sklenice se nesmějí vzájemně dotýkat.
po zakoupení nového sporáku se sklokeramickou deskou jsem musela opustit používání zavařovacího hrnce. Mám horkovzdušnou troubu ovšem bez možnosti volby jen spodního ohřevu.
Při zavařování se mi osvědčil tento postup.Na hlubší plech naskládat sklenice tak, aby se nedotýkaly. Nalít na plech 2 hrnky vody ( cca 2 cm ). Zapnout troubu na 200 stupňů, po 15 minutách snížit teplotu na 150 stupňů. Po 20 minutách snížit teplotu na 80 stupňů a za 25 minut vytáhnout. Takto se zavařuje v naší rodině od roku 2000 a 99% zavařenin chytne. Je důležité dbát na čistotu sklenic a víček. Sklenice před použitím nechám v troubě vysterilovat (na 150 stup. cca 5 minut). Do vody, ve které vyvařuji víčka přidám trochu Petolu. Sklenice po vytažení z trouby neobracím.