Pečené medailonky z candáta na grilu v uzené slanině
Candát patří mezi ryby s velmi jemným masem, které má příjemnou chuť. V tomto receptu najdete inspiraci na jeho přípravu na grilu. Jednotlivé kousky candáta stačí obalit ve slanině, opéct a podávat se zeleninou v bylinkovém oleji.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 418 kJ / 2 968 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 196,30 g |
Tuky | 82,40 g |
Vláknina | 201,60 g |
Cholesterol | 356 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 3,74 g |
Sacharidy | 309,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filet bez kůže a kostí nakrájíme na jednotlivé porce a obalíme v plátcích slaniny. Okořeníme pepřem a pokud je málo slaná slanina tak i solí. Opečeme nebo grilujeme tak, aby bylo maso šťavnaté, ne vysušené.
Krok 2: Čerstvé bylinky nasekáme a vmícháme do olivového oleje v poměru 3 díly oleje a jeden díl sekaných bylinek.
Krok 3: Očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky a marinujeme v bylinkovém oleji. Potom jí okořeníme a opékáme po jednotlivých kusech. Podáváme jako přílohu.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené medailonky z candáta na grilu v uzené slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nx4
Moje poznámka
Pečené medailonky z candáta na grilu v uzené slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nx4
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 4 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 9 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 9 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 1 hodinou
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 1 hodinou
Královská cukeťačka
trdlo před 1 hodinou
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 1 hodinou
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 1 hodinou
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 2 hodinami
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 2 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 2 hodinami
Kuřecí čína
Josef-bartak před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Pepe_Vanila před 3 hodinami
Tématické fráze:
ryby na grilu,
candát filet recept,
sumec na grilu,
švestkové víno recept,
filet z candata,
recept na filet z candáta,
candát filet,
filet z candáta recept,
candát filet recepty,
filet candát recepty,
uzene ryby,
filet z candáta recepty,
recepty ryby candát,
čerstvý filet candát cena,
recepty s candátem,
uzení ryb,
candát se slaninou,
grilování candáta,
uzený sumec,
recept candát filet
Suroviny:
candát,
slanina anglická,
sůl,
pepř mletý,
paprika čerstvá červená,
lilek,
cuketa,
bazalka čerstvá,
olej olivový,
česnek
Komentáře (4)