Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou
Pokud máte chuť na luxusní pečeni z vepřového bůčku, postupujte podle našeho receptu. Výsledkem přípravy bude šťavnatý, propečený a chutný kus masa. Doplňte ho dobrou variantou knedlíků a kysaným zelím, pochutnáte si!
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 356 kJ / 2 475 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 329,14 g |
Tuky | 68,98 g |
Vláknina | 22,47 g |
Cholesterol | 626 mg |
Sodík | 958 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 115,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme, pečlivě osušíme a kůži nařežeme do mřížky.
Krok 2: Marinádu připravíme tak, že smícháme 2 lžíce piva, med, pepř, koriandr, sůl a jeden stroužek prolisovaného česneku. Touto směsí řádně potřeme maso, které potom zabalíme do potravinové fólie a necháme uležet v chladu do druhého dne.
Krok 3: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do pekáčku, přidáme oloupaný zbylý česnek, naložené maso (už bez fólie), podlejeme polovinou piva, přiklopíme a vložíme do trouby, vyhřáté na 180 °C.
Krok 4: Pečeme cca hodinu, sem tam podléváme výpekem a zbývajícím pivem.
Krok 5: Až je maso téměř měkké, sundáme pokličku a dopečeme křupavou kůrčičku.
Krok 6: Zeleninu očistíme, nakrájíme na libovolné tvary a dáme chvíli napařit nebo převaříme v osolené vodě. Scedíme a před podáváním orestujeme na másle a olivovém oleji v pánvi. Dosolíme a dokořeníme podle svých chutí.
Krok 7: Vhodnou přílohou jsou různé knedlíky, brambory v různých úpravách, my jsme měli špecle.
Zveřejněno 5. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BQNn
Moje poznámka
Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BQNn
Nejnovější recepty
Domácí libečková sůl
Přidáno před 1 hodinou
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 6 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 6 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 6 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 6 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 26 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 1 hodinou
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 3 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 5 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 5 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 8 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 19 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 20 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 21 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 21 hodinami
Tématické fráze:
vepřová pečeně se zeleninou,
medová vepřová pečeně,
pečinka v křížovce,
vepřová pečínka,
vepřové pečeně se zeleninou,
medová pečínka,
časopis claudie recepty,
veprova pecinka recept,
pečínka křížovka,
vepřová pečeně s medem a zeleninou,
recept na vepřovou pečeni se zeleninou,
pecinka medova,
pecene veprova pecinka,
vepřová pečeně se zelezinou,
naložená vepřová pečeně se zeleninou,
vepřová pečeně ze zeleninou,
pecinka veprova,
vepřová pečeně na zelenině recepty,
vepřová pečeně recepty,
vepřová pečeně čina
Suroviny:
maso vepřové,
med tekutý,
pepř černý,
koriandr,
česnek,
sůl,
pivo světlé,
cibule,
kapusta růžičková,
mrkev,
pórek,
máslo,
olej olivový
Komentáře (16)
všem děkuji, potěší to jednoho