Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 835 kJ / 2 351 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,31 g |
Tuky | 161,28 g |
Vláknina | 27,66 g |
Cholesterol | 294 mg |
Sodík | 3,84 g |
Sůl | 10,41 g |
Sacharidy | 174,74 g |
Postup přípravy
Na spodní straně rajčat si nožem uděláme kříž a ponoříme je na několik vteřin do vařící vody. Rajčata si oloupeme, rozřízneme na půl, vyřízneme stopku a vydlabeme semínka. Dužinu si nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky, papriku na kostičky. Na oleji si společně s česnekem zesklovatíme cibuli. Přidáme nasekanou petržel, bylinky, papriku a rajčata. Zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a necháme provařit 20 minut na mírném ohni. Těsně před podáváním přimícháme ricotu a přisolíme, je- li to nutné. Omáčku a noky podáváme zvlášť. Krok 2: Noky:
Polentu si připravíme podle návodu na obalu s množstvím polenty a vody uvedeným v surovinách. Uvařenou polentu vyklopíme na pečící papír, druhým přiklopíme a válečkem vyválíme na placku o tloušťce cca 1 cm. Vykrájíme placičky, které naskládáme do zapékací mísy nebo menšího pekáčku vymazané máslem. Posypeme parmazánem, polijeme bylinkovým máslem a dáme do vyhřáté trouby na 220°C na funkci grill po dobu 12 minut. Krok 3: Bylinkové máslo:
V kastrůlku si rozpustíme máslo, česnek si propasírujeme lisem na česnek a lehce orestujeme. Přidáme nasekané bylinky, promícháme a stáhneme z ohně. Máslem rovnoměrně polijeme polentu
Zveřejněno 25. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OqLR
Moje poznámka
Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OqLR
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 9 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 9 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 9 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Kacabenka před 40 minutami
Krupicová kaše
Veronika_1 před 46 minutami
Kakaová bábovka s tvarohem
Sluncejasne před 1 hodinou
Boloňské špagety
Toxic runner před 1 hodinou
Chilli hovězí
Antonausprag před 2 hodinami
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 2 hodinami
Slané palačinky zapečené se šunkou a italským sýrem
Jan Nemec před 4 hodinami
Ořechová bábovka
SUMAVA před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 6 hodinami
Rebarborový koláč
tara23 před 7 hodinami
Tématické fráze:
noky z polenty,
opečený masový nok název,
noky z ricotty,
gnocchi z ricotty,
polenta noky,
gnocchi rajčata,
noky s omáčkou,
noky z ricoty,
noky s rajčat,
placičky z polenty,
co je polenta,
kuřecí stehno p římsku,
placky z polenty,
gnocchi s italskou omáčkou,
noky polenta,
noky z polenty recept,
gnocchi s ricoty,
gnocchi di polenta(noky),
gnocchi s rajcat,
jak vyrobit noky z polenty
Suroviny:
rajče,
cibule,
česnek,
paprika čerstvá červená,
olej olivový,
petržel,
čerstvé bylinky,
vývar masový,
sýr ricotta,
sůl,
polenta,
sůl,
voda,
máslo,
česnek,
čerstvé bylinky,
máslo,
parmazán
Komentáře (14)
jitka: Dovoluju si nesouhlasit, protože co je dnes zásadního
Jo dovolím si přidat odkaz, co je polenta, někdo to fakt nemusí vědět, když tak si to přidej do Poznámky
http://clanky.vareni.cz/polenta-tradicni-italske-j...