Brněnští utopenci z Prýglu
Utopenci jsou notoricky známá hospodská dobrota, které dává hlavní chuť nálev. Každá hospoda má svůj tajný recept, který si pečlivě střeží. My pro vás máme utopence s kečupem a hořčicí, které takto připravují na brněnské přehradě Prýgl.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 016 kJ / 243 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,35 g |
Tuky | 3,69 g |
Vláknina | 18,02 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 530 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 42,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibule oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
Krok 2: Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme, naklademe do sklenice. Jednotlivé špekáčky prokládáme cibulí.
Krok 3: Do hrnce dáme litr vody, ocet, feferonky, bobkový list, nové koření, barevný pepř, česnek na plátky, povaříme cca 10 minut a necháme vychladnout.
Krok 4: Poté přidáme kečup, hořčici a zamícháme.
Krok 5: Nalejeme do sklenice na špekáčky a necháme odležet.
Zveřejněno 15. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brněnští utopenci z Prýglu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvJB
Moje poznámka
Brněnští utopenci z Prýglu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvJB
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 16 minutami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Balkánský pekáček s kuřecím masem
Matea před 5 minutami
Pečené vepřové plátky se sýrovým nádivkovým překvapením
Matea před 8 minutami
Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem
Antonausprag před 1 hodinou
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
vodakp před 1 hodinou
Segedínský guláš
BublinaF před 3 hodinami
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 4 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 5 hodinami
Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí
Jan Nemec před 5 hodinami
Pečený bůček
Kristyna29 před 5 hodinami
Ovocná tvarohová buchta
fralena před 6 hodinami
Tématické fráze:
utopenci s cibulí recept,
utopenci recept,
výborní utopenci,
recept na utopence,
utopenci s feferonkou,
vyroba utopencu,
utopenci,
utopenci v kečupu,
utopenci v cervenem nalevu,
domaci vyroba utopencu,
výborný utopenci,
utopenci s kysaným zelím,
recept na utopence s cibulí,
výborné utopence,
výborné utopenci,
domácí utopenci s cibulí v octu - recept,
recept na vyborne utopence,
recepty na utopence,
domácí utopenci v kečupu,
domácí utopenci se zelím
Suroviny:
špekáček,
cibule červená,
cibule bílá,
feferonka,
kečup sladký,
hořčice dijonská,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř čtyř barev,
česnek,
ocet
Komentáře (19)
Děkuji a jsem rád, že chutnalo
výborné,ale nálev dělám 1/2 l vody a 1/2 l octa.