Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 621 kJ / 865 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,46 g |
Tuky | 45,92 g |
Vláknina | 14,94 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 1,67 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 60,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté a osušené hovězí plátky masa jemně naklepeme, ze stran nařízneme, potřeme ostřejší hořčicí a poté potřeme prejtem, na který vložíme kousek pórku a kousek řapíkatého celeru.
Krok 2: Zakápneme divokými brusinkami, zavineme a upevníme pružinovými sponkami na závitky. Závitky potřeme směsí, kterou jsme si připravili z brusinek, rajského protlaku a olivového oleje a dáme do chladu asi na 2 hodiny.
Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme nadrobno pokrájené šalotky, které orestujeme dozlatova a poté vložíme naložené závitky zprudka osmahnout, aby se nám maso pěkně zatáhlo a pustilo šťávu.
Krok 4: Orestované závitky přendáme do pekáčku, přidáme nové koření, bobkový list, jalovec, kousky řapíkatého celeru, kousky svělých paprik, přidáme červené víno, zamícháme a vše podlijeme vývarem z hovězího masa. Přikryjeme druhým pekáčkem a necháme dusit v troubě na 180 stupňů doměkka.
Krok 5: Když jsou závitky měkčí, odklopíme druhý pekáček a necháme je ještě chvíli dopéci doměkka. Měkké maso vyndáme, do šťávy přidáme ještě brusinky, krátce povaříme, vyndáme koření a ponorným mixérem trochu rozmixujeme (můžeme jen přecedit) a podle chuti ještě osolíme, opepříme, okyselíme citronem, maso vrátíme a už jen vše prohřejeme.
Krok 6: Moukou nezahušťujeme, omáčka je dost hustá i bez mouky.
Zveřejněno 5. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YqEA
Moje poznámka
Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YqEA
Nejnovější recepty
Tortillové košíky
Přidáno před 1 hodinou
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 4 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno 6. 5. 2025 13:33
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno 6. 5. 2025 12:40
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 4 minutami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 7 minutami
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 22 minutami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 35 minutami
Hovězí na česneku
Modraska před 2 hodinami
Špagety à la carbonara
Hanako17 před 4 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 5 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 5 hodinami
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 5 hodinami
Tématické fráze:
plněné hovězí závitky,
plněný hovězí závitek,
závitky s s brusinkami,
papriky plněné prejtem recept,
plněné hovězí,
papriky plněné prejtem,
plnene maso prejtem,
hovězí zadní zavitky se zelím,
jídelni listek bojnice,
závitky z hovězího na víně,
pecene hovezi zavitky,
hovezi zadni z remosky,
hovězí závitek pečený,
plněné závitky z hovězího masa,
maso plnene prejtem,
hovězí pečeně s brusinkama,
pečení hovězích závitků,
pečené plněné hovězí závitky,
recepty z cervenym prejtem,
hovězí zadní zavitky
Suroviny:
hovězí zadní,
prejt,
cibule šalotka,
hořčice,
vývar masový,
brusinky,
víno červené,
pórek,
paprika čerstvá červená,
celer řapíkatý,
citron,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
pepř,
jalovec,
olej,
protlak rajčatový,
brusinky,
olej olivový
Komentáře (18)
Jen když je to"Hovězí závitek"dala bych to do kategorie hovězí maso,aby to tady nezaniklo
Ivo jen se vloudila asi chybička,receptík je pod kategorii luštěniny