Čalamáda z václavek
Václavky nejsou jen skvělé do smaženice – v čalamádě zazáří svou pevnou strukturou a výraznou chutí. Tento houbový salát s paprikou a cibulí je ideální k masu, nebo jen tak k zakousnutí. Skvělý způsob, jak si uchovat kousek lesa na zimu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 358 kJ / 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,91 g |
Tuky | 1,94 g |
Vláknina | 30,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,07 g |
Sůl | 7,50 g |
Sacharidy | 105,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Václavky umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme povařit asi na 20 minut do osolené vody.
Krok 2: Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli nahrubo, papriky na kostičky a chilli papričky na malinké kousky, nebo je pomeleme.
Krok 3: Povařené václavky slijeme, pořádně propláchneme a spojíme se zeleninou.
Krok 4: Vše dohromady osolíme 2 lžičkami soli a rukama pořádně rozmícháme. Necháme stát asi 15 minut.
Krok 5: Zatím uvaříme ze všech surovin nálev.
Krok 6: Pak nacpeme zeleninu s houbami do skleniček, zalejeme vlažným nálevem.
Krok 7: Hrdla sklenic otřeme dosucha, sklenice uzavřeme víčkem a sterilizujeme jako okurky, asi 15-20 minut na 85 °C.
Zveřejněno 10. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čalamáda z václavek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APJP
Moje poznámka
Čalamáda z václavek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APJP
Nejnovější recepty
Borůvkové muffiny s bílou čokoládou
Přidáno před 54 minutami
Kakaová cuketová buchta jako mini zákusek
Přidáno před 12 hodinami
Salát z jablíček a červené řepy
Přidáno před 12 hodinami
Kynuté knedlíky s borůvkami jako od babičky
Přidáno před 12 hodinami
Květákové placičky se špenátem
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené žemle s cuketovou smaženicí
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karbenátky od Jitky
Pajkujka před 37 minutami
Krémová květáková polévka
RobertM před 2 hodinami
Zapečený sýrový květák
m.vanouskova@seznam.cz před 8 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
alcerm před 9 hodinami
Jablková nutela
Kate86 před 12 hodinami
Paštika z kuřecích jater
brtna před 13 hodinami
Vepřové nudličky s omáčkou
renulka před 13 hodinami
Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky
MiskaM před 13 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
LucieBicanova před 14 hodinami
Jednoduchý kynutý švestkový koláč
Witoraz před 15 hodinami
Tématické fráze:
čalamáda z václavek,
recepty z václavek,
uchování václavek,
vaclavky calamada,
václavky použití,
čalamada z hřibku,
jak uchovat václavky,
čalamáda,
jak se zavařují václavky,
václavky v nálevu,
čalamáda s okurkami,
václavky,
václavky recept,
nálev na václavky,
salát z václavek,
čalamáda s václavkama,
uprava vaclavek,
recep na calamadu,
čalamáda s václavek,
calamada recept
Suroviny:
zelí hlávkové,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá červená,
okurka salátová,
cibule,
chilli paprika čerstvá,
houby václavky,
sůl,
ocet,
voda,
cukr,
sůl
Komentáře (29)
Ochutnávač z rodiny nevydržal a už dnes jeden pohár otvoril a zbaštil. Posielam ti pochvalu! Bolo s tým veľa práce, ale stojí to za to.