Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 887 kJ / 2 602 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 218,23 g |
Tuky | 158,87 g |
Vláknina | 12,46 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 768 mg |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 39,80 g |
Postup přípravy
Pěkný špalek masa nařežeme na plátky, ale ve spodní části nedořízneme. Z oleje, lisovaného česneku, petržele, soli a pepře vytvoříme směs a potřeme všechny plátky z obou stran a zpět přitlačíme k sobě a ovážeme provázkem. Zbytek potřeme na povrchu masa a ještě osolíme a opepříme. Můžeme na noc nechat odležet v lednici. Do pekáčku přidáme na větší kousky pokrájenou zeleninu, maso, podlijeme vínem, přidáme trochu vody a sádlo. Pomalu pečeme do zlatova a pak nařežeme napříč původním řezům tak, aby nám vznikl jakýsi ježek. Krok 2: Výpek se zeleninou přendáme do rendlíku (pár mrkví můžeme nechat na ozdobu), rozmixujeme, přidáme dle chuti víno, rajčatový protlak, osolíme a opepříme. Dále povaříme s lžící mouky a zjemníme máslem. Krok 3: Špenát:
Na vyšší pánvi osmahneme na másle jemně pokrájenou cibuli (ještě lepší jarní), přidáme nasekaný česnek a špenát. Zalijeme mlékem či smetanou a chvíli dusíme. Poté odkryjme a vyvaříme, tak aby se již nemusel zahušťovat. Krok 4: Karlovarský knedlík:
Housky pokrájíme na kostičky, pokropíme mlékem, přidáme nasekanou petržel, rozšlehané vejce a promícháme. Osolíme, opepříme, dle chuti mletý zázvor a přidáváme hrubou mouku, tak aby vzniklo tužší těsto. Dále moc nepromícháváme, aby zůstaly kostky housek vcelku a ne kaše. Poté naneseme na rozloženou potravinářskou fólii (budou 2 šišky) zabalime, konce převážeme a jemně rozválíme. Vaříme 15 minut a poté necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
Zveřejněno 13. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové karé s česnekem na vinné omáčce, sekaným špenátem a karlovarským knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rVBw
Moje poznámka
Vepřové karé s česnekem na vinné omáčce, sekaným špenátem a karlovarským knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rVBw
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 14 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 20 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 20 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí větrníky
Nanina před 3 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 5 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 5 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 6 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 6 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 6 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 6 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 7 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 8 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 8 hodinami
Tématické fráze:
vepřové maso se špenátem a bramborovým knedlíkem,
vepřové plátky s knedlíkem,
vepřová pečeně se špenátem,
omáčka z vepřového masa s knedlíkem,
omáčky z vepřového masa s knedlíkem,
vepřová omáčka s knedlíkem,
vepřové karé,
vepřové maso s bramborovým knedlíkem,
omáčka k sekané,
karé steak,
omáčka s karlovarským knedlíkem,
veprove maso s knedlikem,
pečeně se špenátem,
omáčky k sekané,
vepřová omáčka s bramborovým knedlíkem,
vepřový steak z karé,
vepřové omáčky s knedlíkem,
vepřové karé v listovém těstě,
vepřové maso na česneku se špenátem,
omáčka ke karlovarskému knedlíku
Suroviny:
pečeně vepřová,
víno červené,
sádlo,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
petržel,
olej,
výpek z masa,
protlak rajčatový,
máslo,
mouka hladká,
víno červené,
voda,
sůl,
pepř,
špenát listový,
máslo,
smetana,
česnek,
sůl,
pepř,
zázvor mletý,
houska,
mléko,
vejce,
mouka hrubá,
petržel,
sůl,
pepř
Komentáře (13)