Zavařené václavky
Nebojte se pařezovitých hub a vyzkoušejte václavky. Tyhle nejedlé houby se po tepelné úpravě stávají jedlými a jsou opravdovou pochoutkou. Na sušení se příliš nehodí, ale do guláše zcela jistě ano. Nejvhodnější je ovšem zavařování ve sladkokyselém nálevu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 462 kJ / 588 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,84 g |
| Tuky | 3,90 g |
| Vláknina | 60,30 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 192 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 75,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné hlavičky václavek 3 minuty povaříme v osolené vodě.
Krok 2: Zeleninu očistíme. Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka, papriky na kousky.
Krok 3: Houby scedíme a spolu s cibulí, mrkví, paprikou a bobkovými listy naskládáme do čistých zavařovacích sklenic.
Krok 4: Deko připravíme podle návodu a nalijeme do připravených sklenic.
Krok 5: Hrdla sklenic otřeme a zavíčkujeme čistými víčky. Sterilizujeme 20 minut od bodu varu.
Zveřejněno 23. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zavařené václavky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KzxR
Moje poznámka
Zavařené václavky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KzxR
Nejnovější recepty
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 3 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 4 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 4 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z loveckého salámu
Přidáno před 4 hodinami
Mandlovo-čokoládová kolečka
Přidáno před 5 hodinami
Linecká barevná kolečka
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňské špagety
jtrecepty před 2 hodinami
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 4 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 6 hodinami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 6 hodinami
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 8 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 8 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 9 hodinami
Tématické fráze:
václavky,
vaclavky na kyselo,
jak zavarit vaclavky,
zavařené houby na kyselo,
houby václavky recepty,
václavka,
václavky recepty,
zaváření václavek,
houby na kyselo zavařené,
nalev na václavky,
recept na václavky,
václavky houby,
hřib vaclavka,
zavarene hriby,
hriby vaclavky,
václavka smrková recepty,
jak zavařit hřiby,
houba václavka,
zavařování vaclavek,
jak zavarit houby
Suroviny:
houby václavky,
paprika čerstvá červená,
mrkev,
cibule,
sůl,
bobkový list,
deko
Komentáře (15)
Prvýkrát som skúsila tento rok robiť s nimi aj čalamádu. Sezóna václaviek je v plnom prúde, takže zbieram, zbieram...
Vašku, u nás se nikdo ještě václavkama neotrávil a to maj naši přes 90 roků
A u vás už rostou? Vy se máte, posílám bodík