Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 887 kJ / 2 602 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 218,23 g |
| Tuky | 158,87 g |
| Vláknina | 12,46 g |
| Cholesterol | 1,09 g |
| Sodík | 768 mg |
| Sůl | 1,90 g |
| Sacharidy | 39,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pečeně:
Pěkný špalek masa nařežeme na plátky, ale ve spodní části nedořízneme. Z oleje, lisovaného česneku, petržele, soli a pepře vytvoříme směs a potřeme všechny plátky z obou stran a zpět přitlačíme k sobě a ovážeme provázkem. Zbytek potřeme na povrchu masa a ještě osolíme a opepříme. Můžeme na noc nechat odležet v lednici. Do pekáčku přidáme na větší kousky pokrájenou zeleninu, maso, podlijeme vínem, přidáme trochu vody a sádlo. Pomalu pečeme do zlatova a pak nařežeme napříč původním řezům tak, aby nám vznikl jakýsi ježek. Krok 2: Výpek se zeleninou přendáme do rendlíku (pár mrkví můžeme nechat na ozdobu), rozmixujeme, přidáme dle chuti víno, rajčatový protlak, osolíme a opepříme. Dále povaříme s lžící mouky a zjemníme máslem. Krok 3: Špenát:
Na vyšší pánvi osmahneme na másle jemně pokrájenou cibuli (ještě lepší jarní), přidáme nasekaný česnek a špenát. Zalijeme mlékem či smetanou a chvíli dusíme. Poté odkryjme a vyvaříme, tak aby se již nemusel zahušťovat. Krok 4: Karlovarský knedlík:
Housky pokrájíme na kostičky, pokropíme mlékem, přidáme nasekanou petržel, rozšlehané vejce a promícháme. Osolíme, opepříme, dle chuti mletý zázvor a přidáváme hrubou mouku, tak aby vzniklo tužší těsto. Dále moc nepromícháváme, aby zůstaly kostky housek vcelku a ne kaše. Poté naneseme na rozloženou potravinářskou fólii (budou 2 šišky) zabalime, konce převážeme a jemně rozválíme. Vaříme 15 minut a poté necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
Pěkný špalek masa nařežeme na plátky, ale ve spodní části nedořízneme. Z oleje, lisovaného česneku, petržele, soli a pepře vytvoříme směs a potřeme všechny plátky z obou stran a zpět přitlačíme k sobě a ovážeme provázkem. Zbytek potřeme na povrchu masa a ještě osolíme a opepříme. Můžeme na noc nechat odležet v lednici. Do pekáčku přidáme na větší kousky pokrájenou zeleninu, maso, podlijeme vínem, přidáme trochu vody a sádlo. Pomalu pečeme do zlatova a pak nařežeme napříč původním řezům tak, aby nám vznikl jakýsi ježek. Krok 2: Výpek se zeleninou přendáme do rendlíku (pár mrkví můžeme nechat na ozdobu), rozmixujeme, přidáme dle chuti víno, rajčatový protlak, osolíme a opepříme. Dále povaříme s lžící mouky a zjemníme máslem. Krok 3: Špenát:
Na vyšší pánvi osmahneme na másle jemně pokrájenou cibuli (ještě lepší jarní), přidáme nasekaný česnek a špenát. Zalijeme mlékem či smetanou a chvíli dusíme. Poté odkryjme a vyvaříme, tak aby se již nemusel zahušťovat. Krok 4: Karlovarský knedlík:
Housky pokrájíme na kostičky, pokropíme mlékem, přidáme nasekanou petržel, rozšlehané vejce a promícháme. Osolíme, opepříme, dle chuti mletý zázvor a přidáváme hrubou mouku, tak aby vzniklo tužší těsto. Dále moc nepromícháváme, aby zůstaly kostky housek vcelku a ne kaše. Poté naneseme na rozloženou potravinářskou fólii (budou 2 šišky) zabalime, konce převážeme a jemně rozválíme. Vaříme 15 minut a poté necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
Zveřejněno 13. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové karé s česnekem na vinné omáčce, sekaným špenátem a karlovarským knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rVBw
Moje poznámka
Vepřové karé s česnekem na vinné omáčce, sekaným špenátem a karlovarským knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rVBw
Nejnovější recepty
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 2 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 5 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 5 hodinami
Rychlá polévka s mrkví, hráškem a strouháním
Přidáno před 6 hodinami
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 6 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Fredy83 před 17 minutami
Salát z červené řepy s nivou a ořechy
Dobeska před 1 hodinou
Expresní svíčková na smetaně
mafinka888 před 1 hodinou
Bramboráčky
Anickamanicka před 2 hodinami
Domácí langoše
Jurkano před 2 hodinami
Perníčky
horakova654 před 3 hodinami
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 3 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 3 hodinami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 4 hodinami
Vařená majonéza
SenBri před 4 hodinami
Tématické fráze:
vepřové maso se špenátem a bramborovým knedlíkem,
vepřové plátky s knedlíkem,
vepřová pečeně se špenátem,
omáčka z vepřového masa s knedlíkem,
omáčky z vepřového masa s knedlíkem,
vepřová omáčka s knedlíkem,
vepřové karé,
vepřové maso s bramborovým knedlíkem,
omáčka k sekané,
karé steak,
omáčka s karlovarským knedlíkem,
veprove maso s knedlikem,
pečeně se špenátem,
omáčky k sekané,
vepřová omáčka s bramborovým knedlíkem,
vepřový steak z karé,
vepřové omáčky s knedlíkem,
vepřové karé v listovém těstě,
vepřové maso na česneku se špenátem,
omáčka ke karlovarskému knedlíku
Suroviny:
pečeně vepřová,
víno červené,
sádlo,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
petržel,
olej,
výpek z masa,
protlak rajčatový,
máslo,
mouka hladká,
víno červené,
voda,
sůl,
pepř,
špenát listový,
máslo,
smetana,
česnek,
sůl,
pepř,
zázvor mletý,
houska,
mléko,
vejce,
mouka hrubá,
petržel,
sůl,
pepř
Komentáře (14)