Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Milujete utopence, ale nechce se vám čekat několik dní než se uleží? Zkuste si připravit podstatně rychlejší variantu podle našeho receptu. Dopoledne nachystáte a večer můžete mlsat. Použít můžete párky, špekáčky nebo jinou uzeninu.
Suroviny pro 1
sklenice 0,5 litru
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 830 kJ / 437 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,38 g |
Tuky | 31,87 g |
Vláknina | 5,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 32,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špekáčky oloupeme a s cibulí je nakrájíme na půlkolečka.
Krok 2: Všechny suroviny na nálev dáme do kastrůlku a svaříme.
Krok 3: Do sklenice dáme třetinu nakrájených špekáčků a cibule, zalijeme částí horkého nálevu, přidáme další třetinu špekáčků a cibule, opět zalijeme částí nálevu. Naskládáme zbytek špekáčků s cibulí a dolijeme zbylý nálev.
Krok 4: Pevně zavíčkujeme, sklenici obrátíme vzhůru nohama a zpět (nálev se tak dostane ke všem kouskům) a po prochladnutí uložíme do lednice. Když se v lednici vychladí, můžeme konzumovat. Podáváme s chlebem.
Zveřejněno 31. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oX3z
Moje poznámka
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oX3z
Nejnovější recepty
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno před 1 hodinou
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí vývar s domácí těstovinou
Přidáno před 7 hodinami
Kefírové koláčky s tvarohem a povidly
Přidáno před 7 hodinami
Palačinková růže
Přidáno před 15 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno 9. 5. 2025 11:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Majonézové koláčky bez kynutí
Monika146 před 1 hodinou
Lehký tvarohový koláč
Kamila30 před 2 hodinami
Rebarborový koláč
hankaslaba@email.cz před 2 hodinami
Krupicová kaše
kodrla před 2 hodinami
Pohankové karbanátky se sýrem
Jitka64 před 3 hodinami
Bublanina
scorpioon01 před 3 hodinami
Křenová omáčka
trdlo před 3 hodinami
Cibulová omáčka s karamelem
trdlo před 3 hodinami
Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně
BTKILI před 4 hodinami
Arabský twister alá KFC
Marcela0123 před 5 hodinami
Tématické fráze:
naložení utopenců,
recepty utopenci z párků,
utopenci s kecupem a horcici,
utopenci z párků,
recept na naložení utopence,
naložení utopenci,
jak naložit špekáčky,
utopenci hned k jídlu,
jak vyrobit utopence,
jak naložit buřty,
utopenci v majonéze,
recept na utopence,
utopenci recept,
utopenci z kabanosu,
salat z utopencu,
utopenci v marináde,
utopenci s párků,
utopenci,
utopenci s kecupem,
utopenci v kecupu
Suroviny:
špekáček,
cibule,
ocet,
olej,
hořčice plnotučná,
omáčka worcesterová,
kečup sladký,
omáčka chilli,
voda
Komentáře (66)
https://www.toprecepty.cz/recept/21641-cinsky-rapl...
No a mimo markety,z českých výrobců uzenin,vyhrály špekáčky od firmy z Vysočiny z obce Fryšava (nedaleko Žďáru nad Sázavou).Stojí sice skoro dvakrát více než některé ty „lepší“ z marketů,ale zase si „pošmáknete“...
Nedá mě to nezareagovat, špekáčky z Lidlu vyhrály D-test, ze všech nákupních řetězců mají nejvyšší podíl masa.
Špekáčky kupuju tady u nás u řezníka. Má vlastní výrobu... Pokud byste je jednou ochutnala, pochopila byste proč bych si nekoupil tzv. špekáčky z kteréhokoliv jiného supermarketu. Když budete trochu koukat kolem sebe určitě nějakého řezníka u vás taky najdete...
PS: celá moje reakce znamená, že bych bych tenhle recept z důvodů obavy o své zdraví raději nikdy nejedl a nikomu to nedoporučuju - taková směs vám nezničí jenom chuťové buňky (které, pokud vám to chutná už stejně zničené máate), ale i všechny vnitřnosti
pokud tam dáte kečup a hořčici tak určitě i déle, neboť jsou jistě plné konzervantů...
neberu vám to, klidně to dělejte i jezte... nechtěl bych vás mít doma
Jak dlouho můžu buřty nechat v lednici?Mám je naložené od včerejška.
Neříkám tomu utopenci........Jsou to nakládané buřty(což zní v podstatě stejně jako utopenci;).
Jestli vám jde jenom o název,tak to jo...Má se to přejmenovat na patlaninu abyste byl spokojen?
1. Nic ve zlém, jestli je podle někoho "na chuť dobrá kombinace" kečup+hořčice+čili omáčka... tak to je mi ho upřímně líto, jeho chuťové buňky musí být dost zle zničené
2. O zelenině nebyla v mé reakci řeč
3. Pokud kupujete tzv. uzeniny od velkovýrobců např. z "Kosteleckých uzenin" nebo jiných, pak to chápu - kečup a hořčice to už nezkazí
4.Pokud někdo řekne že jedl a dělává utopence, pak musí potvrdit že toto NEJSOU A ANI NEMOHOU NIKDY UTOPENCI BÝT
Jana Remkova:
Já si myslím, že při dnešní kvalitě uzenin je úplně jedno, do čeho si buřty naložíme. Je to jako s tou zeleninou!
Na chuť to bude určitě dobré .....
Sakra lidi to chcete tvrdit že tohle jsou utopenci? To jsou buřty naložené ve směsi čehosi
Pravděpodobně jste nikdy nejedla opravdového, a hlavně správně uleželého utopence
Kouzlo utopenců je právě v tom že se musí aspoň
Toto patlanina s hořčicí, kečupem a chili omáčkou nemá s utopenci nic společného...
1974andrea: andrejko, já tam žádný tuk nemám