Šťavnatý burger
Domácí šťavnatý burger má úžasnou chuť, které se žádné kupované nevyrovnají. Podrobný postup a různé vychytávky zaručí, že se šťavnaté burgery povedou i těm, kdo nemají v kuchyni velké zkušenosti. Hodování může začít.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 175 kJ / 2 432 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 169,51 g |
Tuky | 87,62 g |
Vláknina | 22,08 g |
Cholesterol | 1,00 g |
Sodík | 2,33 g |
Sůl | 5,95 g |
Sacharidy | 231,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve zaděláme těsto na žemle. V misce smícháme 2 lžíce vlažného mléka, lžičku cukru a rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Jakmile se na kvásku objeví bubliny, přidáme mouku, sůl, zbytek mléka, jedno vejce a rozpuštěné máslo.
Krok 3: Vypracujeme těsto a necháme kynout zakryté utěrkou.
Krok 4: Po nakynutí těsto lehce propracujeme na pomoučněném vále. Pokud hodně lepí, podsypeme dostatečným množstvím mouky.
Krok 5: Těsto rozdělíme na 4 bochánky, přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme dalších cca 20 minut kynout pod utěrkou.
Krok 6: Poté bochánky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180 stupňů 15-20 minut.
Krok 7: Karbanátky: Mleté maso pořádně propracujeme s hořčicí, worcesterem a kořením, vytvoříme 4 placky, silné cca 1-1,5 cm a necháme odpočinout.
Krok 8: Na pánvi na troše oleje je pak zprudka orestujeme aby se maso zatáhlo.
Krok 9: Na grilovacím tácku, díky kterému se přebytečná šťáva zadrží mimo burger je přesuneme pod gril.
Krok 10: Vychladlé žemle rozkrojíme, na rozpálenou pánev bez tuku položíme bulky řeznou stranou dolů a opečeme.
Krok 11: Lžíci majonézy smícháme s nadrobnou nakrájenou cibulkou, najemno nakrájenou okurkou a utřeným česnekem. Můžeme dochutit solí či pepřem.
Krok 12: Spodní díl pomažeme kečupem, poklademe nakrájeným ledovým salátem, plátky cherry rajčete.
Krok 13: Na to uložíme čerstvě ugrilovaný burger, posypeme nastrouhaným čedarem a přidáme majonézový dip.
Krok 14: Nakonec posypeme dýňovými semínky, přiklopíme houskou a přimáčkneme.
Zveřejněno 23. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťavnatý burger
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6R1
Moje poznámka
Šťavnatý burger
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6R1
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 25 minutami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 8 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno před 18 hodinami
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
stefi.f47 před 2 minutami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 3 minutami
Míša řezy
kaja.tremlova před 25 minutami
Housky na hamburger
panilek před 27 minutami
Rebarborový koláč
mika277 před 38 minutami
Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla
Erika2202 před 50 minutami
Květák a brambory zapečené s hermelínem
knihomolka před 1 hodinou
Buchta Himálaje
Verkenner před 1 hodinou
Konfitovaná hovězí líčka
supportorlik před 1 hodinou
Krůtí kapsa se špenátem
Monisek86 před 1 hodinou
Tématické fráze:
burger recept,
domácí burger,
recept na burger,
domácí burger recept,
recept burger,
hovězí burger na pánvi,
burger na grilu,
burger na grilu recept,
domaci burger na gril,
burger,
jak udělat burger,
domací burgery na gril,
domácí burger na grilu,
burger v troubě,
hamburger podle pohlreicha recept,
domácí burger od pohlreicha,
recepty burger,
burger recepty,
domácí hovězí burgery,
recept na domaci burger
Suroviny:
maso hovězí mleté,
hořčice francouzská,
omáčka worcesterová,
tymián,
sůl,
pepř mletý,
droždí,
mouka polohrubá,
cukr,
sůl,
vejce,
vejce,
mléko,
máslo,
semínka sezamová,
sýr chedar,
rajče cherry,
salát ledový,
kečup sladký,
majonéza,
cibule,
česnek,
okurka čerstvá,
pepř,
sůl,
semínka dýňová
Komentáře (8)
Jana Remkova:Jani,ty kupované se nedají pozřít,domácí je uplně jiný,fakt zkus,děcka ti urvou ruce.