Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 921 kJ / 1 654 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 233,04 g |
Tuky | 16,80 g |
Vláknina | 57,60 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 101,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kližku si očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli, brusinky a kořenovou zeleninu posekáme v mixéru.
Krok 2: V kastrolu rozpálíme kousek sádla a zprudka na něm opečeme kousky masa ze všech stran. Zasypeme tymiánem, bobkovým listem, kmínem, jalovcem a novým kořením a chvíli společně restujeme.
Krok 3: Opečené maso vyjmeme na talíř a udržujeme v teple.
Krok 4: Do výpeku nyní dáme všechnu nasekanou zeleninu (kromě kapusty) a opečeme.
Krok 5: Maso vrátíme do hrnce, osolíme a opepříme. Přidáme všechno ostatní koření a zalijeme troškou červeného vína. Chvíli vše dusíme a podléváme vínem, aby zelenina změkla a zesládla.
Krok 6: Nakonec guláš podlijeme asi 2 dcl vroucí vody (podle objemu hrnce – aby se maso netopilo, ale bylo ponořené), přiklopíme pokličkou a necháme na velmi mírném plameni probublávat asi hodinu a půl.
Krok 7: Po této době sporák vypneme, přimícháme nakrájenou růžičkovou kapustu a necháme dojít.
Krok 8: Guláš necháme ideálně rozležet do druhého dne. Velké koření za pomocí pinzety vyndáme a můžeme podávat. Přílohu nechám na vás. :o)
Zveřejněno 15. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kořeněné hovězí na brusinkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9XZz
Moje poznámka
Kořeněné hovězí na brusinkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9XZz
Nejnovější recepty
Slaný koláč s hermelínem a hruškou
Přidáno před 1 hodinou
Rizoto z vepřového plecka
Přidáno před 13 hodinami
Závin s hruškou a hermelínem
Přidáno před 20 hodinami
Banánový chlebíček
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové sádlo z domácí pekárny
Přidáno před 21 hodinami
Boršč na neděli
Přidáno 11. 10. 2025 05:06:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňová polévka se smetanou
martiline před 11 minutami
Kinder řezy
Pavluska75 před 21 minutami
Uzený jazyk s křenovo-mandlovou omáčkou
Paion před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Monkrizova před 1 hodinou
Sachr dort z jablek
Jan Nemec před 1 hodinou
Vanilkovo-tvarohová bábovka
mrazule před 1 hodinou
Jablečný koláč
jana1974 před 1 hodinou
Těsto na kynuté koláče - bez kynutí
Moninka9 před 2 hodinami
Bábovka s medem
Melocotonero před 2 hodinami
BBQ (barbecue) omáčka
Lasagnesesyrem před 3 hodinami
Tématické fráze:
hovezi maso na brusinkach,
hovězí na tymiánu a brusinkách,
hovězí brusinky,
hovězí na cibuli a brusinkách,
hovezi kližka na brusinkách,
klizka na brusinkach,
hovězí kližka s brusinkami,
hovězí s brusink,
maso na brusinkách,
hovězí, brusinky recept,
hovězí na víně a brusinkách,
recept na hovězí na víně s brusinky,
hovězí maso na červeném víně a brusinkách,
brusinka zelenina,
hovězí na brusinkah,
aby kližka změkla,
recept hovězí na brusinkách a podlévane červeným vínem,
dušené hovězí s brusinka,
hovezina brusinkách,
hovězí maso na brusinkách a víně
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
víno červené,
mrkev,
celer,
kapusta růžičková,
brusinky sušené,
jalovec,
koření nové koření,
bobkový list,
kmín mletý,
paprika sušená sladká,
skořice mletá,
koření hřebíček,
badyán,
tymián,
sůl,
pepř,
sádlo
Komentáře (7)
Já bych ji smazala.
Jo a dám červenou cibuli, nějak líp nám jede