Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou
Kombinace lehce nakyslé rebarbory a slaďoučkých jahod, jde prostě k sobě. Moučník zajímavé chuti, se žmolenkou a dvěma druhy želatiny na povrchu, zpříjemní posezení u hrnku dobré kávy.
Suroviny pro 1 plech
velikost plechu přibližně 25x35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 411 kJ / 3 683 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,90 g |
| Tuky | 143,08 g |
| Vláknina | 15,50 g |
| Cholesterol | 1,01 g |
| Sodík | 590 mg |
| Sůl | 1,99 g |
| Sacharidy | 494,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C.
Krok 2: Rebarboru oloupeme a pokrájíme. Jahody pokrájíme.
Krok 3: Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Přidáme vejce, olej, mléko, vanilkový cukr, cukr a rum. Vše dobře promícháme na vláčné těsto.
Krok 4: Z cukru, polohrubé mouky a másla vytvoříme mnutím prsty žmolenku.
Krok 5: Těsto nalijeme na plech, posypeme rebarborou, jahodami a slabě zasypeme žmolenkou.
Krok 6: Vložíme do trouby a pečeme zhruba 25 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme od koláče a po vytažení musí být suchá. Po upečení necháme koláč chladnout na mřížce.
Krok 7: Kiwi rozmixujeme s vodou a želatinou. Ještě vlažné barevné želatiny nalijeme "cik-cak" na vychladlý koláč s ovocem. Necháme v chladu. Můžeme zdobit šlehačkou.
Zveřejněno 13. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0o93
Moje poznámka
Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0o93
Nejnovější recepty
Trhaná krkovice
Přidáno před 43 minutami
Hráškový krém bez mouky se smetanou a křupavou slaninou
Přidáno před 1 hodinou
Plněná kuřecí kapsa broskví, šunkou a sýrem a sosík
Přidáno před 1 hodinou
Podzimní skořicové rolky s krémem
Přidáno před 3 hodinami
Losos s hráškovým pyré
Přidáno před 6 hodinami
Marinovaný pečený bůček, špekové knedlíky, restované zelí a silná omáčka z výpeku
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petraska před 1 hodinou
Maminčina ořechová bábovka
Priserka před 2 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
sab.pol@ před 2 hodinami
Domácí houstičky
Vratis před 2 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
Jandulka18 před 2 hodinami
Piškotový svítek do polévky
Kajkajak před 2 hodinami
Salátový losos
Kajkajak před 2 hodinami
Nejsilnější zeleninový vývar
Kajkajak před 3 hodinami
Bublanina
pesskecupem před 3 hodinami
Nepečený dort s tvarohem a ovocem
[email protected] před 3 hodinami
Tématické fráze:
koláč s rebarborou a jahodami,
rebarborový koláč s jahodami,
buchta s rebarborou a jahodami,
jahodový moučník se zelatinou,
buchta s jahodami a rebarborou,
jahodový koláč s rebarborou,
jahodový moučník s želatinou,
kolac s jahodami a rebarborou,
jahodové moučníky s želatinou,
jahodové moučníky,
řezy s rebarborou a jahodami,
jahodový moučník,
moučnik s rebarborou,
rebarborový kolac se želatinou,
rebarborový koláč s želatinou,
jahodovo rebarborová buchta,
drobenkový koláč s rebarborou a jahodami,
moučniky s rebarborou,
jahody s rebarborou,
jahodové buchty s rebarborou
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
olej,
mléko,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
prášek do pečiva,
rum,
rebarbora,
jahody,
cukr,
mouka polohrubá,
máslo,
želé jahodové,
kiwi,
želatina
Komentáře (13)