Maminčin falešný hruščák
Že nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám v kuchyni zavoní hrušky s kořením na nadýchaném koláči.
Suroviny pro 3 kusy
3 koláče
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 35 765 kJ / 8 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,26 g |
Tuky | 419,48 g |
Vláknina | 52,80 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 3,38 g |
Sůl | 8,35 g |
Sacharidy | 975,28 g |
Postup přípravy
Čerstvé droždí nadrobíme do mísy, zalijeme vlažným mlékem, přidáme lžičku cukru, zamícháme a necháme vzejít kvásek. Krok 5: Poté k němu přidáme olej, přisypeme vanilkový cukr a vše promícháme. Dále přidáme žloutky a nakonec mouku se solí. Těsto důkladně několik minut hněteme a pak necháme asi hodinu kynout. Krok 6: Ze všech surovin připravíme promnutím posypku. Krok 7: Troubu necháme rozehřát na 180 °C. Krok 8: Máslo na polití koláče přeškvaříme do voňavorůžova a po vychladnutí vmícháme rum. Krok 9: Troubu necháme rozehřát na 180 °C. Krok 10: Vykynuté těsto roztáhneme na plech vyložený pečicím papírem, rozetřeme na něj hruškovou směs a zasypeme posypkou. Na plechu necháme ještě chvíli kynout. Krok 11: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut a po vychladnutí polijeme přeškvařeným máslem s rumem.
Zveřejněno 28. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maminčin falešný hruščák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQNp
Moje poznámka
Maminčin falešný hruščák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQNp
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 3 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 2 minutami
Bábovka bez vajec
Vladour před 11 minutami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 18 minutami
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 52 minutami
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 1 hodinou
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 5 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 17 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 18 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 19 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 21 hodinami
Tématické fráze:
maminčiny recepty,
hrušková nádivka,
hrušky recepty,
hrušková nádivka do koláčů,
sušené hrušky na frgále,
sušení hrušek,
maminčiny recepty cz,
sušené hrušky recept,
valaske frgaly,
náplň ze sušených hrušek,
kolac ze susenych hrusek,
sušené hrušky,
hruškový koláč na plech,
recept na posypku,
frgály recept,
hrušková povidla ze sušených hrušek,
nádivka ze sušených hrušek,
klobasník recept,
mamincin hruskovy kolac,
hrušková náplň
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mléko,
droždí,
olej,
žloutek,
sůl,
cukr,
cukr vanilkový,
hruška,
cukr,
povidla švestková,
badyán,
skořice,
koření hřebíček,
šťáva citronová,
rum,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
máslo,
rum
Komentáře (35)
Budu zkoušet na Valašsku,tak se mi snad povedou
z této dávky jsem uděla 4 frgály, a musím říci, že jsou fakt skvělé
všichni to máte pěkné a já se už těším na zítřek