Telecí cordon bleu s chřestem
Telecí maso patří k těm nejkvalitnějším. Má velmi jemnou chuť, je křehké a lehce stravitelné. Tato úprava kotlet se hodí na přípravu slavnostnějšího oběda či večeře, nebo když potřebujete v kuchyni zazářit.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 066 kJ / 255 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,84 g |
| Tuky | 15,31 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 88 mg |
| Sodík | 1,43 g |
| Sůl | 3,40 g |
| Sacharidy | 4,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky vhodné do mikrovlnky vložíme očistěný chřest, zalijeme vodou, zakryjeme a vaříme na nejvyšší stupeň 2-3 minuty. Slijeme a dáme stranou.
Krok 2: Kotlety mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
Krok 3: V pánvi rozehřejeme olej, přidáme utřený česnek a vložíme maso. Osmahneme z každé strany asi 3 minuty.
Krok 4: Maso vyndáne a vložíme do zapékací misky. Do výpeku přidáme žampiony nakrájené na plátky a osmahneme do měkka. Žampiony navrstvíme na maso. Pak na žampiony dáme 5 výhonků chřestu, přikryjeme šunkou a posypeme strouhaným sýrem.
Krok 5: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 5 - 10 minut.
Krok 6: Ihned servírujeme.
Zveřejněno 12. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Telecí cordon bleu s chřestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ey8k
Moje poznámka
Telecí cordon bleu s chřestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ey8k
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 11 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 8 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 10 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 10 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 11 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 12 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 12 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 12 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 13 hodinami
Tématické fráze:
cordon bleu recept,
plněný goudou a šunkou c,
telecí schřestem,
vidensky recept cordonble,
smažený cordon bleu,
telecí ossobuco wikipedie,
chřest s telecím masem,
přírodní vepřová s chřestem,
telecí recepty,
prirodni teleci řízek,
teleci kotleta s chřest,
co je cordon bleu,
cordon bleu wiki,
smažený telecí maso,
osmahnutý chřest na pánvi,
teleci žampiony šunka,
telecí kýta wikipedie,
pečená cordon bleu,
přírodní cordon bleu,
přírodní vepřové řízky s chřestem recept
Suroviny:
kotleta telecí,
chřest,
žampióny,
šunka,
sýr strouhaný směs,
česnek,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
voda
Komentáře (13)
Bod už je tam
Já vyčetl toto:
Co je Cordon Bleu?
Cordon Bleu může mít několik významů. Tady v Americe ale pod názvem Cordon Bleu si každý, včetně mně, hned představí telecí řízek plněný šunkou a sýrem.
Ten řízek, nebo prostě steak je populární hlavně proto, že jeho příprava je velice jednoduchá (idiot proof) a že samotný ten řízek je velice chutný a hlavně atraktivní, a proto se objevuje na amerických lístcích velmi často.