Telecí cordon bleu s chřestem
Telecí maso patří k těm nejkvalitnějším. Má velmi jemnou chuť, je křehké a lehce stravitelné. Tato úprava kotlet se hodí na přípravu slavnostnějšího oběda či večeře, nebo když potřebujete v kuchyni zazářit.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 066 kJ / 255 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,84 g |
| Tuky | 15,31 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 88 mg |
| Sodík | 1,43 g |
| Sůl | 3,40 g |
| Sacharidy | 4,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky vhodné do mikrovlnky vložíme očistěný chřest, zalijeme vodou, zakryjeme a vaříme na nejvyšší stupeň 2-3 minuty. Slijeme a dáme stranou.
Krok 2: Kotlety mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
Krok 3: V pánvi rozehřejeme olej, přidáme utřený česnek a vložíme maso. Osmahneme z každé strany asi 3 minuty.
Krok 4: Maso vyndáne a vložíme do zapékací misky. Do výpeku přidáme žampiony nakrájené na plátky a osmahneme do měkka. Žampiony navrstvíme na maso. Pak na žampiony dáme 5 výhonků chřestu, přikryjeme šunkou a posypeme strouhaným sýrem.
Krok 5: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 5 - 10 minut.
Krok 6: Ihned servírujeme.
Zveřejněno 12. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Telecí cordon bleu s chřestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ey8k
Moje poznámka
Telecí cordon bleu s chřestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ey8k
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 2 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 2 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 2 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 6 minutami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 30 minutami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 31 minutami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 2 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 2 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 3 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 4 hodinami
Vaječný koňak
Vigousek před 4 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 5 hodinami
Tématické fráze:
cordon bleu recept,
plněný goudou a šunkou c,
telecí schřestem,
vidensky recept cordonble,
smažený cordon bleu,
telecí ossobuco wikipedie,
chřest s telecím masem,
přírodní vepřová s chřestem,
telecí recepty,
prirodni teleci řízek,
teleci kotleta s chřest,
co je cordon bleu,
cordon bleu wiki,
smažený telecí maso,
osmahnutý chřest na pánvi,
teleci žampiony šunka,
telecí kýta wikipedie,
pečená cordon bleu,
přírodní cordon bleu,
přírodní vepřové řízky s chřestem recept
Suroviny:
kotleta telecí,
chřest,
žampióny,
šunka,
sýr strouhaný směs,
česnek,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
voda
Komentáře (13)
Bod už je tam
Já vyčetl toto:
Co je Cordon Bleu?
Cordon Bleu může mít několik významů. Tady v Americe ale pod názvem Cordon Bleu si každý, včetně mně, hned představí telecí řízek plněný šunkou a sýrem.
Ten řízek, nebo prostě steak je populární hlavně proto, že jeho příprava je velice jednoduchá (idiot proof) a že samotný ten řízek je velice chutný a hlavně atraktivní, a proto se objevuje na amerických lístcích velmi často.