Suroviny
Porce: 1 - 2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 235 kJ / 773 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,42 g |
Tuky | 50,39 g |
Vláknina | 16,54 g |
Cholesterol | 153 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 62,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si necháme povolit máslo. Odřízneme 2 cm zelené části cibulky a 2 slabé plátky z bílé části. Bylinky nasekáme nadrobno a společně s částí cibulky rozetřeme v hmoždíři nebo rozmixujeme, aby vznikla kašička. Pak směs do másla vmícháme, prolisujeme česnek. Z očištěné limetky nastrouháme kůru a vylisujeme šťávu, obojí smícháme s máslem. Podle chutí můžeme i osolit nebo opepřit, pokud uznáme za vhodné.
Krok 2: Do vykuchaného a očištěného pstruha uděláme z obou stran 3 zářezy. Položíme si ho na alobal a dovnitř pstruha i do těch zářezů, i na celý povrch vpravíme máslovou směs a rozetřeme. Lehounce zabalíme a necháme odpočinout nejméně 30 minut, čím déle, tím lépe, aby směs prostoupila celým pstroužkem.
Krok 3: Nyní si očistíme zeleninu na přílohu. Brambory a cherry rajčata rozpůlíme, kapii nakrájíme na 10 kousků. Okolo ryby položíme brambory, na ně položíme rajčata a papriku, malinko osolíme a zakápneme olejem. Zabalíme a pevně uzavřeme obal, aby nic nevyteklo.
Krok 4: Můžeme grilovat nebo i upéci v pekáčku. Zhruba 20 minut na každé straně.
Zveřejněno 24. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pochoutkový pstruh s bylinkami, zeleninou a brambůrky v alobalu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXNq
Moje poznámka
Pochoutkový pstruh s bylinkami, zeleninou a brambůrky v alobalu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXNq
Nejnovější recepty
Švestkový džem
Přidáno před 2 minutami
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno před 3 hodinami
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno před 6 hodinami
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 19 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 19 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzený losos se špenátem a cibulovou rýží
imzlin@seznam.cz před 27 minutami
Teplý salát ze zelené čočky s filátkem z tresky
TondaJ před 41 minutami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
MichalBorna před 1 hodinou
Čalamáda "Uncle Bens"
JitkaSubertova před 1 hodinou
Překvapivá, smažená drůbeží játra
skrona před 3 hodinami
Lehký salát z ledového salátu
helen.fon@seznam.cz před 5 hodinami
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Koubicka před 13 hodinami
Cukeťák podle Kateřiny Winterové
matousekk před 13 hodinami
Brambory se dvěma druhy hub na kyselo
Sahula před 13 hodinami
Máčanka ze sušených hub
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
pstruh na grilu v alobalu,
pstruh v alobalu,
jak upéci pstruha,
pstruh na grilu s bylinkami,
pstruh v alobale,
vhodne bylinky na pstruha,
příprava pstruha v alobalu,
pstruh se zeleninou,
napln do pstruha,
pečený pstruh v alobalu,
bylinky vhodne na pstruha,
pstruch v alobale,
pstruh na zelenině,
pstruch v alobalu,
pstruh s brambory a zelenina,
grilování pstruha v v alobalu,
pstruh foto,
pstruh s brambory v alobalu,
recept na pstruha,
vhodne bylinky na pstruha
Suroviny:
pstruh,
máslo,
rozmarýn,
bazalka čerstvá,
pažitka,
máta,
limetka,
cibulka jarní,
česnek,
sůl hrubá,
pepř citronový,
brambory,
rajče cherry,
kapie,
brambory
Komentáře (16)
Jana Remkova: Jani, přece ti nic nebrání upravit si množství a druh bylinek podle sebe, my to rádi takto
Bibinka: Jani, když on páníček pstruha stejně nerad a jelikož jsem ho dostala, přece ho nenechám zkazit