Suroviny
Porce: 1 - 2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 235 kJ / 773 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,42 g |
Tuky | 50,39 g |
Vláknina | 16,54 g |
Cholesterol | 153 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 62,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si necháme povolit máslo. Odřízneme 2 cm zelené části cibulky a 2 slabé plátky z bílé části. Bylinky nasekáme nadrobno a společně s částí cibulky rozetřeme v hmoždíři nebo rozmixujeme, aby vznikla kašička. Pak směs do másla vmícháme, prolisujeme česnek. Z očištěné limetky nastrouháme kůru a vylisujeme šťávu, obojí smícháme s máslem. Podle chutí můžeme i osolit nebo opepřit, pokud uznáme za vhodné.
Krok 2: Do vykuchaného a očištěného pstruha uděláme z obou stran 3 zářezy. Položíme si ho na alobal a dovnitř pstruha i do těch zářezů, i na celý povrch vpravíme máslovou směs a rozetřeme. Lehounce zabalíme a necháme odpočinout nejméně 30 minut, čím déle, tím lépe, aby směs prostoupila celým pstroužkem.
Krok 3: Nyní si očistíme zeleninu na přílohu. Brambory a cherry rajčata rozpůlíme, kapii nakrájíme na 10 kousků. Okolo ryby položíme brambory, na ně položíme rajčata a papriku, malinko osolíme a zakápneme olejem. Zabalíme a pevně uzavřeme obal, aby nic nevyteklo.
Krok 4: Můžeme grilovat nebo i upéci v pekáčku. Zhruba 20 minut na každé straně.
Zveřejněno 24. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pochoutkový pstruh s bylinkami, zeleninou a brambůrky v alobalu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXNq
Moje poznámka
Pochoutkový pstruh s bylinkami, zeleninou a brambůrky v alobalu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXNq
Nejnovější recepty
Vafle bez cukru
Přidáno před 7 hodinami
Kostky zadního hovězího pečené s česnekem v troubě
Přidáno před 14 hodinami
Koláč s cuketou bez mouky
Přidáno před 14 hodinami
Vydatná čočková polévka jako hlavní chod
Přidáno před 15 hodinami
Slaný koláč se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Sýrovo-celerová kapsa
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Honzovy buchty jako peříčko
Evculina84 před 4 hodinami
Bábovka z televize
Petik05 před 5 hodinami
Bavorské klobásy v listovém těstíčku
Kattyy před 5 hodinami
Rybičková pomazánka ze sardinek
Kajkajak před 6 hodinami
Kapustová polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Pečená dýně hokkaido s bramborami na bylinkách
jayjayka před 7 hodinami
Domácí Moravanka od babičky
Nanina před 8 hodinami
Míša řezy
miska.jitka před 8 hodinami
Hraběnčiny řezy
MajdaTrajda před 8 hodinami
Vynikající mrkvové řezy
elinkakov@seznam.cz před 9 hodinami
Tématické fráze:
pstruh na grilu v alobalu,
pstruh v alobalu,
jak upéci pstruha,
pstruh na grilu s bylinkami,
pstruh v alobale,
vhodne bylinky na pstruha,
příprava pstruha v alobalu,
pstruh se zeleninou,
napln do pstruha,
pečený pstruh v alobalu,
bylinky vhodne na pstruha,
pstruch v alobale,
pstruh na zelenině,
pstruch v alobalu,
pstruh s brambory a zelenina,
grilování pstruha v v alobalu,
pstruh foto,
pstruh s brambory v alobalu,
recept na pstruha,
vhodne bylinky na pstruha
Suroviny:
pstruh,
máslo,
rozmarýn,
bazalka čerstvá,
pažitka,
máta,
limetka,
cibulka jarní,
česnek,
sůl hrubá,
pepř citronový,
brambory,
rajče cherry,
kapie,
brambory
Komentáře (16)
Jana Remkova: Jani, přece ti nic nebrání upravit si množství a druh bylinek podle sebe, my to rádi takto
Bibinka: Jani, když on páníček pstruha stejně nerad a jelikož jsem ho dostala, přece ho nenechám zkazit