Křupavé okurky bez zavařování
Na zavařování okurek existuje spousta receptů, většina je však pracná. Tento způsob zavařování je na čas méně náročný a hlavně není potřeba zavařovací hrnec, který v mnoha domácnostech možná i chybí.
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé okurky bez zavařování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKkQ
Moje poznámka
Křupavé okurky bez zavařování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKkQ
Nejnovější recepty
Nejlepší povidla
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 17 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 17 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský salát s rýžovými nudlemi
TondaJ před 9 minutami
Zdravé banánové palačinky ze dvou ingrediencí
Miloslavasejkorova před 14 minutami
Chutné vafle
olivkao2015 před 47 minutami
Masové koule na žampionech
Ellinnka1 před 51 minutami
Salát Coleslaw
Hypnos před 2 hodinami
Kuřecí prsa v jogurtovo - česnekovém těstíčku
Ivana64 před 3 hodinami
Buchta z cukety
Martina101 před 4 hodinami
Vepřové na houbách
radbastim před 4 hodinami
Pražský koláč podle ČSN
pavlina.simr před 4 hodinami
Těstovinový salát
Elen0766 před 4 hodinami
Tématické fráze:
zavarovani okurek,
nakládané okurky bez zavařování,
zavařujeme okurky,
okurky bez sterilizace,
sterilizace okurek,
deko na zavarovani,
recept na zavařování okurek,
zavařovani okurek recept,
deko na okurky,
zakalené okurky,
zavařování okurek bez sterilizace,
zavařování okurek deko,
nakladane okurky bez sterilizace,
rychlokvašky z deka,
nakládačky bez zavařování,
deko bez sterilizace,
recepty na zavařování okurek,
okurky nakladačky bez zavařováni,
zavarovani okurek s dekem,
deko steril
Suroviny:
okurky sterilované,
cibule,
mrkev,
kopr,
voda,
ocet,
deko,
sacharin
Komentáře (48)
To listoví prý urychluje (iniciuje) kvašení, no ale mně to tak nepřišlo...
Technická:
Pokuste se vkládat funkční odkazy
https://www.super-bydleni.cz/zavarovani-okurek-vse...
***
Současně s praním nakládačky před nakládáním naložím do lavoru s vodou a nechám asi den, aby se "vydýchaly" a pustily vzduch
Sklo po vymytí nevysouším...
...zato ale vidličkou provedu u každé okurčičky torturu několika vpichy
1 sklenice...0,20 vody
0,085 octa
0,05 cukru
1 malá lžička soli.
a podle toho,kolik mám sklenic,počítám sklenice x recept.nikdy nic nezbyde a je opravcdu dobrý.važí se klasicky.15 min na 85 stupňů a nechet v hrnci tak 10min dojít.vydrží bez pohromy.dobrou chuť.