Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kližka na cibuli s houbovou bramborovou kaší

Hovězí kližka je úplně skvělá v úpravě pomalým dušením. Jemná, šťavnatá, a pokud bude i dobře zakomponovaná v dvojici s houbami, čeká vás příjemný kulinářský zážitek. Nezapomeňte přidat na talíř i hedvábnou bramborovou kaši.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 896 kJ /
1 648 kcal
Bílkoviny125,42 g
Tuky45,44 g
Vláknina41,80 g
Cholesterol 355 mg
Sodík 510 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy169,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kližku nakrájíme na plátky a na stranách nařízneme, aby se nezkroutily. Cibuli oloupeme a pokrájíme na proužky. Krok 2: V kastrole rozehřejeme olej se lžící másla, vhodíme cibuli a necháme zesklovatět. Shrneme ji na stranu, vložíme maso a zprudka ho orestujeme. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, maso by nemělo být potopené a necháme dusit doměkka. Je-li třeba, podlijeme během dušení dalším vývarem, ale opatrně. Měla by zůstat přírodní šťáva zahuštěná jen cibulí. Krok 3: Na pánvi rezehřejeme zbytek másla, přidáme plátky hub, osolíme a dusíme je doměkka. Krok 4: Bramborovou kaši připravíme obyklým způsobem a vmícháme do ní podušené houby (část si můžeme nechat stranou na ozdobu). Krok 5: Na talíře rozdělíme měkké maso, pokryjeme ho dušenou cibulí, podlijeme šťávou, přidáme bramborovou kaši. Tu také ozdobíme plátky hub a hustě posypeme jemně pokrájenou petrželkou a lístky tymiánu.

TIP: Jak připravit hovězí kližku na česneku

Zveřejněno 3. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6M2L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6M2L

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (60)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Skvělá kombinace chutí😀

:-)<3:yes::yes: nádhera recept i foto :-K

Visova Lenka: Moc děkuju, jsem ráda, že chutnalo;-):-) Fotka je krásná, díky:-)

Moc dobré jídlo. Dnes jsem uvařila a všem moc chutnalo. <3

Místo másla dávám olej,když nemám hřibky dám žampiony je to mňamka :yes::yes:

Místo másla dávám olej,když nemám hřibky dám žampiony je to mňamka :yes:

sedlakantonin: děkuji, mám radost, že chutnalo;-):-)

drobet pracnější,ale vyplatí se to:yes:nezbyla ani kapička:-p:-8

Krása:yes::yes::yes:

:-K:yes::yes::yes::yes:To je pecka:yes::yes:

Aha, tak nic, už jsem hodnotila... No ale že jsem chtěla podruhé, to není bez významu...;-):-D:yes:

Zase krása veliká...to ať mi nikdo neříká...:-p. Takže za mě 32. bod a ještě dlouho budu okukovat ty překrásné fotky omamné dobroty a pak jdu spát...možná se bude zdát o lese...:-)

:yes::yes:+32:-)

Ještě jednou vše moc děkuju:-K
Haničko - Tobě i za vyzkoušení, moc mě to potěšilo;-):-)

Hanička 6. 9. 2013 11:49
Dnes jsem dělala a je to skutečně vynikající.Jen jsem neměla hříbky, ale krásné čerstvé podhřiby.:-p

Nádhera :yes: +30

Eliza: Eli děkuju:-) a pro mě je zase ctí, že se Ti recept líbí;-):-))

Krásný recept, Maruško, je mi ctí přihodit další, 29. bod..:yes::-p:-K

mysulka: děkuju:-):-K

:-p:yes: neskutečná nádhera:-K:-K

ruzena: no Růženko, to mám radost:-K, jak bych mohla chtít fotky odstranit, jsou krásné - moc mě potěšíly a jsem moc ráda, že Ti chutnalo:-). Děkuju !!!:-)

Maruško veliká dobrota....dnes jsem dělala a moooc si pochutnala:yes::yes::yes::-Dpřidala jsem fotku...pokud jí tam nebudeš chtít,tak jí odstraním:-))no neumím tak dobře fotit,jako ty:-D

neodolatelná krása:yes::-D

Před chvílí jsem to psala u jiného receptu, fakt mám co dělat, abych nenatáhla skrz monitor ruku, ale za prvé to nejde a za druhé pochybuji, že něco zbylo, proto 27. bodík posílám a jdu o dům dál :-p;-):-K:yes:

Mňamka i s rýží bych si dala:-!

Na houby jdu zítra a tenhle talíř plný dobrot stojí za velkou pochvalu. Radost pohledět:-K, krásné foto:yes:

Nádherná fotka plná pěkných barev na talíři:yes:, recept super:-)

Moc mě těší vaše milé komentáře a doufám, že někdo vyzkouší - tedy jestli má možnost mít čerstvé houby.;-) Děkuju:-):-K

...tohleto já bych mohl, je to špicovka:-p:yes::yes::yes:

maris:Maruš, tak tohle jídlo je přímo pro nás, ráda to vařím a rádi to jíme ať už je to s jakýmkoliv masem, ale s hovězím je to nejlepší. Máš 21.bod:yes:

Zase ty houby, já se picnu :-D Krásné to máš! :yes::-K

Mňam:-p, u nás rostou a houbová jídla máme moooc rádi:yes:

to je ono:yes:

Kombinace hovězího masa, cibule, hub a kaše je neodolatelná. Dala bych si hned a zcela jistě bych NEŘEŠILA, že na noc se jíst nemá.
:yes:

Mari to je ale krááása, a dobrota, dělala jsem podobně líčka a to krátké maso nemá chybu:-)). Ale ta fotka:-O ty kdybys vyfotila chleba namazaný hořčicí, tak vzbudí obdiv:-D:-D:-D:yes:

Já mám hlad :-p:yes::yes::yes::-K

Krásné to máš a voní to až k nám ;-):-p:yes:

Maruško,když je kližky krásný celý kus,tak z toho jsou pak roštěnky jedna báseň:-*a ve Tvém provedení bych si dala líbit i já:-K:-p:yes:

:-D Nádhera :yes::yes:

;-):-p:-p:-p:-p:yes: krása, kaši, houby a maso, to bych asi mohla od rána do večera a dokola

Krásný recept :yes::yes::-p:-K

Hmm, 5 cibulí, to bude super maso!!:yes:

magdalenka: nebuď;-), ber to tak, že šrucha je vzácnější, tu máš jenom Ty;-):-))

maris:Tak beru teda zítra o koš víc:-D

maris: však som preto smutná...;-(

Děkuju vám:-K

magdalenka: no vidíš a já zase nemám šrůchu:-(, ale - když to tak vezmu kolem a kolem - kdybych si měla vybrat mezi hříbkama a šrůchou....;-):-))

1974andrea: běžte, říkali, že nejvíc rostou na Plzeňsku:-). Tady zatím žádná velká sláva, ale najít se dá:-)

Krásné:yes::yes::yes:úplně cítím tu vůni hmmmmmmm:-pto bude dobrůtka...dala bych si:-p:-))a tobě dám za to bodík:yes::yes::yes:

Krása:-p:yes::yes:

Moc pěkné a dobré Maruško:-p:yes: Zítra vyrážíme zase na lov bez bázně a hany:-D, hub je spousta;-)

Moc krásné :yes::-p

Blednem závisťou, ty teda jedeš...u vás sa papá krásne. Ja by som do kaše šupla leda tak šruchu, tej mám dostatok. :-D

Jitkas: děkuju:-K, příště s Tebou budu počítat;-):-)

Mam smulu, nic nezbylo, srettka vse zblajzla! Maris, krasne jsi to mela!

srettka::-)) díky ! Stalo se jak říkáš:-))

No sakra, to je zase kompozice:-p cítím hubky, křehké masíčko a provoněnou šťávku:-p nádhera, která si zaslouží sežrat:-8 pardon, sežrat znamená rychle snísti, aby mi to nesežrál někdo jinej a rychlejší:-)):yes:

Tématické fráze:
hovězí kližka na houbách, hovězí s bramborovou kaší, hovězí kližka recept, hovězí kližka recepty, hovězí klížka, hovězí kližka recept dietní, hovězí maso s bramborovou kaší, hovězí na cibuli, klizka recept, recepty z hovězí kližky ragů, hovězí s kaší, hovězí plátky s bramborovou kaší, hovězí maso na cibulce, recept hovězí kližka, hovězí maso s kasi, klizka recepty, vývar z kližky, recepty hovezi s bramborovou kasi, hovezi na cibulce, steak z hovězí kližky

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, houba hřib, máslo, olej, vývar hovězí, tymián, petrželka, sůl, pepř barevný mletý, brambory, mléko, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu