Suroviny
Porce: 3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 037 kJ / 1 204 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,40 g |
| Tuky | 93,88 g |
| Vláknina | 0,30 g |
| Cholesterol | 1,13 g |
| Sodík | 438 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 26,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí játra na smetaně s okurkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkKg
Moje poznámka
Hovězí játra na smetaně s okurkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkKg
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 8 minutami
Burizonové kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 18 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové koule s medvědím česnekem a paprikou v pomalém hrnci
Pavlina06 před 25 minutami
Kokosky - sněhové s kokosem
Teryshek před 39 minutami
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
mustafka před 1 hodinou
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 6 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 6 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 14 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 16 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 16 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 17 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 17 hodinami
Tématické fráze:
hovězí játra,
hovězí játra recepty,
hovězí játra cena,
játra na smetaně,
hovězí játra na okurkách,
recept na hovězí játra,
recepty na hovězí játra,
hovězí játra recept,
hovezi jatra omacka,
ledvinky po znojemsku,
játra s okurkou,
hov. po znojemsku,
hov. játra,
hovězí jatra na štavě,
kuřecí játra s okurkou,
recepty hov.játra na smetaně,
játra po znojemsku,
recepty z hovezi jatry,
hov jatra,
hovezi jatra na slanine
Suroviny:
játra hovězí,
olej slunečnicový,
bobkový list,
koření nové koření,
bujón hovězí,
mouka polohrubá,
voda,
smetana ke šlehání,
okurky sterilované
Komentáře (6)
Nakrájená játra dám na rozehřátý olej, zamíchám a přiklopím poklicí. Nejprve dusím ve vlastní šťávě a pak teprve podlévám. Játra dusím asi 30 - 45 minut. Po uvaření celého pokrmu na dochucení většinou místo soli dávám rozpustit bujón. Tak je připravuji já a játra tvrdá nejsou.
Ale mám dvě otázky ??
1: Nemohu sehnat hovězí játra . Kde jsou. ??
2: Nemám zkušenost s hovězími játry. Nejsou moc tvrdé ?Píšeš do změknutí. Opravdu změknou. Vepřová většinou tvrdnou.
Budu vděčný , když mne poučíš a vysvětlíš mi to. Dík.
Já pro jistotu raději dělám vepřovou slezinu /není k poznání a je měkká/ .