Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 205 kJ / 527 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,22 g |
Tuky | 1,12 g |
Vláknina | 25,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 125 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 105,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky a ve větším hrnci ho na sádle opečeme.
Krok 2: Osolíme, opepříme, přidáme posekaný česnek, snítky tymiánu a necháme vydusit tekutinu.
Krok 3: Poté podlijeme pivem ( vínem) a necháme opět z větší části odpařit.
Krok 4: Pak po částech podléváme vývarem a dusíme 1,5 hodiny.
Krok 5: Mezitím nakrájíme brambory na kostky, mrkev na kolečka nebo půlkolečka, cibuli na proužky.
Krok 6: Vše osolíme a restujeme cca 20 minut na pánvi s rozehřátým máslem.
Krok 7: Zeleninu přidáme k masu, ještě podlijeme zbytkem vývaru a dusíme doměkka.
Krok 8: Nakonec vmícháme posekanou petrželku, pěkně velkou hrst.
Celkově by měl být pokrm hustší než guláš. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Celkově by měl být pokrm hustší než guláš. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 9. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vwAV
Moje poznámka
Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vwAV
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 3 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 4 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 6 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 9 hodinami
Tématické fráze:
irské vepřové stew,
stew recept,
zvěřina recepty,
zvěřinové recepty,
typické irské jídlo,
irské dušené maso,
irské dušené hovězí,
irská hovězí kližka recept,
recepty ze zveriny,
stew,
recepty zvěřina,
vepřové stew,
irske jidlo,
kuřecí stew,
irská hovězí kližka recepty,
irské hovězí stew,
irske veprove maso recepty,
irské skopové,
hovězí stew,
recept na stew
Suroviny:
brambory,
mrkev,
cibule,
česnek,
pivo černé,
vývar,
petrželka zelená,
sádlo,
máslo,
tymián čerstvý,
pepř,
sůl
Komentáře (30)
Zkoušela jsem i z vepřové plece a bylo to také velice chutné.
Tahle varianta ze zvěřiny mi připadá jako vyšší stupeň k dokonalosti, prostě se mi to líbí a chválím.
Bod samozřejmě přidávám, je opravdu zasloužený.
psala jsem v práci a uklepla jsem se