Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 205 kJ / 527 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,22 g |
Tuky | 1,12 g |
Vláknina | 25,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 125 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 105,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky a ve větším hrnci ho na sádle opečeme.
Krok 2: Osolíme, opepříme, přidáme posekaný česnek, snítky tymiánu a necháme vydusit tekutinu.
Krok 3: Poté podlijeme pivem ( vínem) a necháme opět z větší části odpařit.
Krok 4: Pak po částech podléváme vývarem a dusíme 1,5 hodiny.
Krok 5: Mezitím nakrájíme brambory na kostky, mrkev na kolečka nebo půlkolečka, cibuli na proužky.
Krok 6: Vše osolíme a restujeme cca 20 minut na pánvi s rozehřátým máslem.
Krok 7: Zeleninu přidáme k masu, ještě podlijeme zbytkem vývaru a dusíme doměkka.
Krok 8: Nakonec vmícháme posekanou petrželku, pěkně velkou hrst.
Celkově by měl být pokrm hustší než guláš. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Celkově by měl být pokrm hustší než guláš. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 9. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vwAV
Moje poznámka
Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vwAV
Nejnovější recepty
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 1 hodinou
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 16 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečený tvaroh s rybízem nebo jiným ovocem
Velkymlsoun před 20 minutami
Kuřecí špízy
Renata1988 před 6 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Adrienalis před 8 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Kajkajak před 8 hodinami
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 13 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 15 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 17 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 17 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 18 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
irské vepřové stew,
stew recept,
zvěřina recepty,
zvěřinové recepty,
typické irské jídlo,
irské dušené maso,
irské dušené hovězí,
irská hovězí kližka recept,
recepty ze zveriny,
stew,
recepty zvěřina,
vepřové stew,
irske jidlo,
kuřecí stew,
irská hovězí kližka recepty,
irské hovězí stew,
irske veprove maso recepty,
irské skopové,
hovězí stew,
recept na stew
Suroviny:
brambory,
mrkev,
cibule,
česnek,
pivo černé,
vývar,
petrželka zelená,
sádlo,
máslo,
tymián čerstvý,
pepř,
sůl
Komentáře (32)
Zkoušela jsem i z vepřové plece a bylo to také velice chutné.
Tahle varianta ze zvěřiny mi připadá jako vyšší stupeň k dokonalosti, prostě se mi to líbí a chválím.
Bod samozřejmě přidávám, je opravdu zasloužený.
psala jsem v práci a uklepla jsem se