Kuře tandoori se šafránem
Vychutnejte si vůni a chuť indické kuchyně s tímto voňavým tandoori kuřetem, které je marinované dvakrát – nejdříve v citronu, soli a šafránové vodě, poté v jogurtové marinádě. Po upečení v troubě získá krásnou barvu a zůstane dokonale šťavnaté.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 414 kJ / 338 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,64 g |
| Tuky | 26,98 g |
| Vláknina | 7,19 g |
| Cholesterol | 65 mg |
| Sodík | 9,81 g |
| Sůl | 24,50 g |
| Sacharidy | 17,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šafrán zalijeme 5–6 lžícemi vroucí vody. Rozpůlíme citron a vymačkáme z něj šťávu. Do citronové šťávy přisypeme sůl.
Krok 2: Kuře nařízneme na prsou a stehnech, aby se marináda dostala dovnitř masa a vetřeme do něj citron se solí. Vložíme kuře do nádoby na marinaci. Polijeme jej šafránovou vodou a patnáct minut marinujeme při pokojové teplotě v šafránu z obou stran (30 minut dohromady).
Krok 3: Do misky dáme česnekovou a zázvorovou pastu, ghee, jogurt, červené barvivo, kmín, koriandr a trochu červeného chilli koření. Vše smícháme dohromady.
Krok 4: Šafrán slijeme, aby byla jogurtová marináda dostatečně hustá.
Krok 5: Kuře namarinujeme, uzavřeme nádobu a necháme 24 hodin odležet v lednici. Připravíme pekáček a mřížku.
Krok 6: Kuře položíme na mřížku a upečeme na 200 °C. Nakonec dáme kuře na pár minut pod gril.
Krok 7: Podáváme s rýží basmati, pitou nebo jen zeleninovým salátem.
Zveřejněno 25. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře tandoori se šafránem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nl2Y
Moje poznámka
Kuře tandoori se šafránem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nl2Y
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 23 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 16 minutami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 2 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 3 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 14 hodinami
Tématické fráze:
čím nahradit šafrán,
kuře se šafránem,
indická kuchyně kuře,
tandoori chicken recept,
kuře tandoori masala,
tandoori chicken,
u mě v kuchyni indická kuchyně,
pizza cilli,
kuře tandory,
kuře tandory masala cury,
chicken tandoori,
mail ecok.com loc:cz,
čím nahradit koření tandoori,
chicken tandori,
recept na tandoori chicken,
kuře s čilli kořením recept,
jak nahradit potravinářské barvivo,
kuřete indické ta,
tandoori masala kuře,
kuře tandoori
Suroviny:
kuře,
citron,
jogurt řecký,
pasta česneková,
pasta zázvorová,
ghee,
potravinářské barvivo,
koriandr sušený,
římský kmín mletý,
chilli,
šafrán,
sůl
Komentáře (18)
http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek/E124