Znojemská omáčka s vepřovým masem
Tradiční česká kuchyně má ve svém repertoáru daleko více než jen koprovou a svíčkovou omáčku. Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase, ale výborná je také variace z vepřového masa, na které si pochutnají i náročnější strávníci.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 593 kJ / 3 010 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,74 g |
Tuky | 242,89 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 898 mg |
Sodík | 4,08 g |
Sůl | 9,92 g |
Sacharidy | 46,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jL9R
Moje poznámka
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jL9R
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 3 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 4 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 6 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 9 hodinami
Tématické fráze:
znojemska omacka recept,
znojemská omáčka,
znojemská omáčka z vepřového,
znojemská pečeně z vepřového masa,
znojemská omáčka z vepřového masa,
znojemská,
znojemská z vepřového masa,
recept na znojemskou omáčku,
omáčka z vepřového masa,
znojemská omáčka s rýží,
recepty z vepřového masa omáčky,
recept znojemská omáčka,
omacky z veproveho masa,
vepřové maso omáčky recepty,
znojemská recept,
znojemská vepřová pečeně s rýží,
znojemská vepřová pečeně,
znojemska pecene,
znojemská omáčka recept z vepřového masa,
znojemská vepřová s rýží
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
slanina libová,
hořčice plnotučná,
okurky sterilované,
vejce,
olej,
sůl,
pepř,
vývar masový,
olej,
mouka hladká
Komentáře (73)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Cibuli usmazit do hodne tmava,
Já tam osobně nedávám žádnou "libovou slaninu", ale přidávám (jak už bylo řečeno přede mnou) buď nakrájený (kvalitní - např. "jemný" párek) nebo nějaký kvalitnější druh salám typu Gothaj, Junior nebo šunku či šunkový salám atd. (prostě ty, které nejsou příliš uzené). Na druhou stranu, pokud někdo chce, aby byla omáčka pikantnější (více kořeněná s "uzenou" příchutí), , tak tam může naopak přidat třeba na kostičky nakrájený debrecínský párek nebo nějakou maďarskou klobásu.. nebo hodně uzený suchý salám typu Vysočina, Uherák atd
děkuji za supr recept, opravdu bomba, jsem samouk, vaření mě baví a tento recept je velice chutný
užeru se toho...........
Příště ale určitě NE z kýty - maso je sice libové a měkké, ale moc suché.
Autor asi nerozlišuje mezi DUSIT a VAŘIT
Myslím, že jediná Merylas: toto jídlo vařila
Ostatní si tu jenom honí triko