Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kotlety na grilu, v marinádě z červeného vína, oleje, hořčice a bylinek

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Pro grilování kotlety nařízneme u kosti, aby se lépe propekly a několikrát je nařízneme i po obvodu, aby při grilování zůstaly ploché a nekroutily se. Krok 2: Naporcované kotlety mírně naklepeme, potřeme olejem, smíchaným s dijonskou hořčicí, zalijeme je červeným vínem, zasypeme větvičkami rozmarýnu, tymiánu a libečku a přidáme pár kuliček jalovce, mletý bobkový list ( můžeme přidat i česnek nebo kečup). Krok 3: Kotlety složíme do marinády tak, marináda pokrývala zcela povrch masa a necháme je dostatečně dlouho proležet v chladu na několik hodin, dávám na 4 - 6 hodin, ale jinak podle každého. Kotlety jsou po grilování křehčí. Nesolíme je, protože by zbytečně pouštěly šťávu, lepší je solit až když jsou zcela hotové. Krok 4: Můžeme je ještě i poprášit malinko kořením, jako uzenou paprikou nebo jiným oblíbeným kořením. Koření se při odležení pak pěkně vsákne svou chutí do masa. Krok 5: Před grilováním marinádu z masa setřeme - osušíme kotlety, aby nám marináda nestékala. Kotlety při grilování touto marinádou potíráme, grilujeme z obou stran. Krok 6: Protože grilů je celá řada, je obtížné stanovit přesnou dobu grilování kotlet, ale většinou stačí 8- 10 minut po každé straně. Správně ugrilované kotlety mají zhnědlou kůrku a uvnitř jsou narůžovělé, maso musí být propečené Hotové kotlety, posolíme, opepříme a ihned podáváme.

Můžeme je připravit i při grilování v alobalu. Grilované kotlety podáváme s bramborovým salátem z grilovaných omytých nových brambor ve slupce podle Pohlreicha. Může být ke grilovaným kotletám podáván tento salát jak teplý, tak studený. Jinak je maso dobré podáváné jen tak s pečivem a zeleninovým salátem.

Zveřejněno 1. 6. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kotlety na grilu, v marinádě z červeného vína, oleje, hořčice a bylinek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rNg4

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kotlety na grilu, v marinádě z červeného vína, oleje, hořčice a bylinek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rNg4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Ivi, zrovna jsem si na zítra naložila kotlety na gril, do sice jiné marinády, ale vždycky je to masíčko moc dobré. Máš to pěkný, tak 5.bod

joj, přenádherný pohled:yes::-D o mňamce jako takové vůbec nepochybuji;-)

Tématické fráze:
kotleta na grilu, vepřová kotleta na grilu, kotlety na grilu, vepřové kotlety podle pohlreicha, vepřové kotlety na grilu, vepřová kotleta na gril, kotleta pohlreich, kotleta na gril, vepřová kotleta s kostí na grilu, vepřové kotlety na gril, vepřové kotlety v marinádě, marináda na kotlety, grilování - marináda na kotlety, vepřové kotlety na grilu recepty, vepřová kotleta, kotleta podle pohlreich, recepty z vepřové kotlety pohlreich, marináda na vepřové kotlety, grilovaná kotleta pohlreich, kotlety na gril

Suroviny:
kotleta, jalovec, bobkový list mletý, sůl hrubá, pepř, olej, hořčice dijonská, libeček, rozmarýn, tymián, víno červené

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu