Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákovo-pórková polévka s nivou

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 013 kJ /
481 kcal
Bílkoviny24,34 g
Tuky33,71 g
Vláknina3,15 g
Cholesterol 348 mg
Sodík 4,48 g
Sůl11,16 g
Sacharidy18,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák si nakrájíme na menší růžičky, mrkev a ´bílý pórek na kousky. Krok 2: Mrkev s pórkem si orestujeme na másle, pak přidáme květák, necháme chvilku restovat, zalijeme vývarem, přidáme Vegetu, zeleninový bujón, muškátový květ, trošku osolíme(niva je slaná!)a vaříme. Krok 3: Až začne květák měknout, přidáme strouhanou bramboru se strouhanou nivou a nakrájeným zeleným pórkem, dovaříme do měkka. Krok 4: Do smetany si rozklepneme vajíčko, rozšleháme, vylijeme do vařící polévky, znova přivedeme k varu a hned vypneme. Krok 5: Do hotové polévky nasypeme nakrájenou pažitku.

Zveřejněno 15. 11. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Květákových polévek je tu řada, každá je jiná a všechny jsou oblíbené. Tak můžete ochutnat třeba tuhle mojí a určitě vám bude chutnat také. Jednu květákovou jsem už sem dala a tahle je zase s jinou chutí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YWQO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YWQO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

tahle polévka je moooc výborná:-p,syn vždy sní 2talíře:-))
určitě jí doporučuji vyzkoušet!!!:yes::yes::yes:

Vypadá dobře...:-p

:-p:yes:+1.

Tématické fráze:
pórková polévka, porková polévka s kvetakem, květáková polévka s porkem, květákovoporková polévka, porková poévka s květákem, polévka květáková,pórková, kremova kvetakovo porkova polevka, květák s pórkem, polévka porková s květákem, porkovo-květáková polévka, květákovo porková krémová polévka, polevka se zelenym kvetakem a pórkem, porková s květákem, polévka květáková s pórkem, porkova polevka z kvetakem, květakovo brokolicove karbenatky, polévka s pórkem a květákem, porkovo-květáková polévka, květáková polévka snivou, květákovo porkové karbanátky

Suroviny:
květák, pórek, brambory, vejce, mrkev, vegeta, bujón zeleninový, smetana, strouhaná niva, květ muškátový, máslo, sůl, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu