Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 413 kJ / 1 772 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 205,20 g |
| Tuky | 96,34 g |
| Vláknina | 6,20 g |
| Cholesterol | 583 mg |
| Sodík | 3,86 g |
| Sůl | 8,90 g |
| Sacharidy | 19,55 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěná pražského uzenáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EOK
Moje poznámka
Roštěná pražského uzenáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EOK
Nejnovější recepty
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 10 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 12 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 21 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 22 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 23 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Janule25 před 1 hodinou
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Stefi.f před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 4 hodinami
Biskupský chlebíček II
káťa před 8 hodinami
Pomazánka "Uheráček"
Kajkajak před 9 hodinami
Krupičná kaše
Kajkajak před 10 hodinami
Vločková kaše
Kajkajak před 10 hodinami
Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru
poirotka před 11 hodinami
Kakaová roláda V2
Ketynna před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
kocourer před 12 hodinami
Tématické fráze:
staření masa doma,
kotlet prazskeho uzenare,
guláš pražského uzenáře,
vyzrávaná roštěná,
hovězí pražského uzenáře,
řízek pražského uzenáře,
steak pražského uzenaře,
vepřový steak pražského uzenáře,
starení masa,
co uvařit z roštěnky,
co uvařit z nízkého roštěnce,
top recepty roštěná,
roštěná dle babicy,
vepřovy plátek pražského uzenáře,
maso pražského uzenáře,
vepřový kotlet pražského uzenáře,
rostena podle uzenare,
uvarit roštěnou,
kuchařka: janadorazinova,
jak uvarit roštěná
Suroviny:
roštěná hovězí,
sůl,
pepř,
olej,
slanina,
cibule,
klobása pikantní,
hořčice,
okurky sterilované,
vývar hovězí
Komentáře (35)
Promiňte, ale asi špatně čtete... Marcela 76: přece nevařila podle tohoto receptu.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 1 pol.lžíce sádla, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku,1/2 káv. lžičky sladké papriky, 1 pol. lžíce rajského protlaku, 2 nožky debrecínských párků, 2 kys. okurky, trochu hl. mouky na obalení kotlet
POSTUP PŘÍPRAVY
Kotlety na okraji nařízneme (aby se nekroutily), vyklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme po obou stranách v hladké mouce a prudce na tuku z obou stran opečeme. Po opečení vyjmeme na talíř. Do tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, dožluta opražíme. Přidáme rozetřený česnek, papriku, rajský protlak a na nudličky nakrájené debrecínky a kys. okurky. Všechno chvíli podusíme, potom vložíme zpět kotlety. Přidáme tolik vody, aby byly kotlety přikryté. Pod pokrývkou dusíme do měkka. Šťávu podle chuti dosolíme. Podáváme s knedlíky nebo rýži.
Dobrou chuť.
Děkuji za upřímnou odpověď
Koukám, že jste rcp doplnila..., ale i tak přeji hodně úspěchů těm, co se podle něj pokusí uvařit.
...abych se náhodou nepřidusil, tak u tohoto jídla bych vsadil pro jistotu na jistotu a když už z HOVĚZINY, tak bych maso připravoval způsobem který je u "Pražského uzenáře" obvyklý, tedy dušením
Inak -
Jana Remkova:
"750g roštěnce"
Asi NÍZKÝ roštěnec, neníližpravda, že?
Kolik plátků jste z uvedeného množství nakrájela, nebo ještě lépe, jak tlusté ty plátky byly?
Děkuji