Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 344 kJ / 321 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,48 g |
Tuky | 5,23 g |
Vláknina | 4,83 g |
Cholesterol | 497 mg |
Sodík | 85 mg |
Sůl | 0,18 g |
Sacharidy | 17,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slepičí polévka pro duši
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVrr
Moje poznámka
Slepičí polévka pro duši
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVrr
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 13 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 20 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 2 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 8 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 10 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 10 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 10 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 12 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 13 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 15 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 15 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 15 hodinami
Tématické fráze:
polévka z výpeku,
slepicí polévka,
dlouhý slepičí vývar,
co vse patri do slepici polevky,
aachje kontakt,
jak vařit slepičí vývar polévku,
slepičí vývar z pomalého hrnce,
slepice recepty,
slepiči fašírka,
vyvařené slepičí tuhé maso recepty,
co z masem ze slepicí polévky.,
jak připravit slepici,
slepičí polévka s pomalého hrnce,
polevka z pytliku slepici,
slepice fašírky,
slepičí vývar recept pro začátečniky,
slepičí vývar labuznik,
slepičí polévka a řapíkatýceler,
slepičí polévka názor,
jak vařit tuhou slepici
Suroviny:
slepice,
játra kuřecí,
víno bílé suché,
šafrán,
pepř,
sůl,
vegeta,
ocet vinný,
celer řapíkatý,
mrkev,
petržel,
celer,
libeček,
celer,
petržel,
česnek,
cibule,
pórek,
rajče
Komentáře (19)
ad slepice 5 hodin varena- my to proste nejime. tecka.
Ale notááák, nedělejte z rcp až takové kino
Existuje rčení o umění "vařit z vody" a zde asi autorka předpokládá že na TOP jsou inteligentní umělci, kde i začínající kuchta pochopí, že 10 porcí se z trošky vína a octu neuvaří a neuvaří
Ale až bude aachje: tu vodu dopisovat do postupu, tak by bylo pro začínající kuchty dobré zmínit, že voda má býti studenou
A tuhé maso? Možná jen nevhodně zvolené slůvko. Možná se autorce eklovalo spojení "jako hadra"
Mně ale zajímá ještě jedna věc: v surovinách receptu jsou uvedené jako tekutiny: 2 dl vína, lžíce octa. Žádná voda, vývar. V čem tedy tu polévku vaříte? Ve výpeku s vínem? A 5 hodin? Toho výpeku rozhodně na dobu 5 hodin nemůže být tolik. A v troubě také nic nepodléváte. Mrkněte se na to. Na fotografii je vidět, že tam té tekutiny je dost.
http://www.toprecepty.cz/recept/3740-slepici-obed/, pretože mäso zo sliepky nie je mäkké rýchlo. Tak sa sliepka varila a potom piekla, takže mäso je mäkké, tiež nechápem, o akom tuhom mäsa sa tu hovorí.
Keď som sa vydala, tak som kdesi našla recept na toto :
http://www.toprecepty.cz/recept/2552-slepice--na-k...
Ale ako píše casino, všetko sa dá s tým urobiť, my sme napr. mäsom z hovädzej polievky nastavovali fašírky. Rozhodne sme mäso nevyhodili len preto, lebo sa z neho varila polievka.
Pro neééé?
Podobně vařívám tuto polévku http://www.labuznik.cz/recept/hovezi-vyvar-falesna...
A vyvarené, tuhé, prázdne mäso nepoznám.